Την απογοήτευσή του για την άρνηση του Λονδίνου να αποδεχθεί το αίτημα διαμεσολάβησης της UNESCO ώστε να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ Ελλάδας-Βρετανίας σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα εκφράζει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τον Επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ, δηλώνοντας παράλληλα αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια.

«Δεν θα σταματήσουμε. Δεν θα ησυχάσουμε έως ότου αποκατασταθεί το δίκαιο και τα Γλυπτά επιστραφούν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της. Έχει πολλούς φίλους και οι υποστηρικτές της αυξάνονται με το πέρασμα των χρόνων. Πολιτική μας είναι να στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το θέμα» δηλώνει στα Νέα.

Σημειώνει, επίσης, ότι «αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να κανονίσουμε μια συνάντηση με τον έλληνα υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη για να μας διευκρινίσει τις επιθυμίες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και να διερευνήσουμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε στο μέλλον».

«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από τη βρετανική απόφαση. Δείχνει πλήρη έλλειψη καλής θέλησης κι έλλειψη κατανόησης της αδικίας που προκύπτει από τη στάση τους» συμπληρώνει ο Ντέιβιντ Χιλ.

Επισημαίνει, πάντως, ότι η θέση τόσο του Βρετανικού Μουσείου όσο και του υπουργείου Πολιτισμού «δεν μας εκπλήσσει».

«Κατά τους προηγούμενους 18 μήνες έστειλα επιστολές σε σημαίνοντα μέλη της βρετανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, και προς το Βρετανικό Μουσείο προτρέποντάς τους να συμφωνήσουν με τη διαμεσολαβητική πρόταση της UNESCO. Στις απαντητικές τους επιστολές τόσο η βρετανική κυβέρνηση όσο και το Μουσείο έγραφαν ότι θα απαντήσουν στην Ελλάδα εν ευθέτω χρόνω, υπενθυμίζοντας εκ παραλλήλου τους λόγους για τους οποίους η απάντησή τους θα ήταν αρνητική» αναφέρει.