Η νέα ατομική έκθεση της εικαστικού Ράνιας Ράγκου εγκαινιάζεται την Παρασκευή 3 Απριλίου στην αίθουσα τέχνης a.antonopoulou στην Αθήνα.
Με τίτλο «βουστροφηδον@κοινηλογικη.ρανιαραγκου», η νέα δουλειά της Ράνιας Ράγκου (Αθήνα, 1970) περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, σχέδια και κατασκευές που ξεκινούν έναν προκλητικό διάλογο γύρω από την αντικειμενική φύση της κοινής λογικής. Πόσο κοινή είναι; Πώς διαμορφώνεται; Ποια είναι τα όριά της; Και γιατί είναι κοινή μόνο μεταξύ ατόμων με παρόμοιο υπόβαθρο και αντιλήψεις;
Απομονώνοντας στιγμές της αρχαίας και σύγχρονης ανθρώπινης σοφίας στην τέχνη, την φιλοσοφία, την επιστήμη ή τη φαντασία, η Ράγκου συγχωνεύει τα αρχέτυπα που ενυπάρχουν εκεί, σε μία νέα υβριδική μονάδα που ενσωματώνει όλες τις στιγμές σε ένα επίπεδο χρόνο, θολώνοντας έτσι τις γραμμές μεταξύ πραγματικού και απατηλού.
Η Ράγκου εξερευνά μέσα από μία κλειδαρότρυπα τις ρίζες της διαφορετικότητάς μας και την επακόλουθη μορφοποίηση της κοινής λογικής. Κινείται βουστροφηδόν ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν αναδεικνύοντας την υποκειμενική της διάσταση.
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 3 Απριλίου στις 19:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: Ως 16.5.2015
Ώρες Λειτουργίας: Τετ.-Παρ. 14:00-20:00 και Σάβ. 12.00-16:00.