Μasterclass με αφορμή την σκηνοθεσία, μια λιγότερο γνωστή πτυχή της καλλιτεχνικής της προσωπικότητας θα δώσει η ηθοποιός Φανί Αρντάν κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Αθήνα ως επίτιμη προσκεκλημένη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Ως γνωστόν το βράδυ της Δευτέρας 30 Μαρτίου όταν τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα απονεμηθούν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η Φανί Αρντάν θα είναι παρούσα και θα παραλάβει ειδικό Τιμητικό Βραβείο.
Την επομένη στον ίδιο χώρο η ηθοποιός και σκηνοθέτρια θα παρουσιάσει σε πανελλήνια πρεμιέρα την ταινία της «Cadences obstinées», όπου υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία αλλά δεν παίζει.
Η προβολή της ταινίας θα αρχίσει στις 16.00, ενώ αμέσως μετά, η ηθοποιός θα παραδώσει masterclass εφ’ όλης της ύλης.
Το «Obsessive Rhythms» είναι η τρίτη ταινία που σκηνοθετεί η Φανί Αρντάν, μετά το μεγάλου μήκους «Στάχτες και αίμα» (2009) και το μικρού μήκους «Chimères absentes» (2010).
Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που εγκαταλείπει τα πάντα για την αγάπη ενός άνδρα. Πρωταγωνιστούν οι Άζια Αρτζέντο, Νούνο Λόπες, Ρικάρντο Περέιρα, Φράνκο Νέρο και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ με τον οποίο η Αρντάν έχει μοιραστεί μια από τις ομορφότερες ταινίες και των δυο, την «Γυναίκα της διπλανής πόρτας» (1981) του συντρόφου της και στην ζωή, Φρανσουά Τριφό.
«Είναι μια ταινία για τους ρυθμούς με τον οποίους αγαπάμε κι εργαζόμαστε, για τους ρυθμούς της μουσικής και της καρδιάς» λέει η Αρντάν για το «Cadences obstinées».
Στο πλαίσιο του masterclass , η Φανί Αρντάν αναμένεται να μοιραστεί με το κοινό ξεχωριστές εμπειρίες και σκέψεις από την πολυετή συναρπαστική διαδρομή της στο χώρο της έβδομης Τέχνης.
Η είσοδος για την προβολή και το masterclass είναι δωρεάν με δελτία εισόδου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Λεωφόρος Συγγρού 107 – 109 , Αθήνα