Η πρόταση κινηματογραφικής συμπαραγωγής Ελλάδας, Γαλλίας και Βουλγαρίας στην ταινία «Ο γιός της Σοφίας» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ελίνας Ψύκου και η πρόταση συμπαραγωγής Ελλάδας, Κύπρου, Γερμανίας και Γαλλίας αφορά στην ταινία «Χρόνια πολλά» του Χρήστου Γεωργίου εξασφάλισαν το ποσό των 300.000 (150.000 ευρώ έκαστη) στην τελευταία συνεδρίαση του Eurimages (Ταμείο Χρηματοδότησης Ευρωπαϊκών Ταινιών) που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα.

Οι δύο προτάσεις συμμετείχαν στο 11o Berlinale Co-Production Market του 2014 και έχουν χρηματοδοτηθεί από το διμερές Ταμείο συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, το οποίο συστάθηκε από το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC) και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.).
Η ανάπτυξη σεναρίου της ταινίας «Γιός της Σοφίας» _μια παραγωγή του Γιώργου Καρναβά από την Ελλάδα, της KinoElektron από τη Γαλλία και της The Shouvkov brothers από τη Βουλγαρία_ έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα media και τα γυρίσματά της θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2015. Τη διανομή από την Ελλάδα έχει αναλάβει η Feelgood entertainment και από τη Γαλλία η Sophie Dulac.
Στην περίπτωση της ταινίας «Χρόνια πολλά» ο Χ. Γεωργίου εκτός από σκηνοθέτης είναι και ο παραγωγός από πλευράς Ελλάδας, δίπλα στην Lychnari Productions (Κύπρος), την Τwenty Twenty Vision και τον Θανάση Καραθάνο (Γερμανία) και τη Manny Films (Γαλλία). Τα «Χρόνια πολλά» θα ξεκινήσουν να γυρίζονται το εφετινό καλοκαίρι.

Η ιστορία της ταινίας της Ψύκου εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 2004, όπου ένας 11χρονος από την Ρωσία έρχεται για να ζήσει με την μητέρα του και ανακαλύπτει πράγματα που δεν περίμενε. Θέμα της ταινίας τoυ Γεωργίου είναι η σχέση μιας 14χρονης με τον ματατζή πατέρα της ο οποίος την βλέπει μέσα από τα δακρυγόνα στις ταραχές της Αθήνας.

Τα σχέδια των ελληνικών ταινιών παρουσίασε ο στη Λισαβόνα ο εκπρόσωπος του Ε.Κ.Κ. στο Eurimages κ. Αλέξης Γρίβας.Η συνάντηση έγινε από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου.