«Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στον άνθρωπο που δεν είναι εδώ αλλά θα ήθελε να είναι: στη μητέραμου που βρίσκεται στον Ευαγγελισμό και παλεύει.» Με αυτά τα λόγια ο ηθοποιός Μιχάλης Σαράντης παρέλαβε τον χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν από τον περσινό νικητή, Γιώργο Χρυσοστόμου. Ο Σαράντης κέρδισε το βραβείο Χορν για τον ρόλο του Νότη Σερδάρη στο έργο του Παντελή Χορν, «Φλαντρώ», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Εθνικό Θέατρο, Κτίριο Τσίλλερ-Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος») και τον ρόλο του Αγγελιοφόρου στην τραγωδία του Ευριπίδη, «Ιππόλυτος», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου (Επίδαυρος).

«Αυτή η βράβευση με πετυχαίνει σε μια δύσκολη ψυχολογικά περίοδο» συνέχισε ο Σαράντης. «Αλλά έτσι είναι η ζωή, χαρές και λύπες, πάντα ανακατεύονται, η μία μέσα στην άλλη…». Τα βραβεία δόθηκαν στο θέατρο Χορν, ενώ
συνυποψήφιοί του Μ. Σαράντη για το βραβείο Χορν ήταν:
>Μάνος Καρατζογιάννης για τον ρόλο του Κρίστοφερ στο έργο του Σάιμον Στίβενς, «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (Αγγέλων Βήμα)
>Ντένης Μακρής για τον ρόλο του Άμλετ, στο ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη από την «Ορχήστρα των μικρών πραγμάτων» (Πορεία)

και

>Γιάννης Παπαδόπουλος για την ερμηνεία του στο έργο των Τζον Μάρεϊ και Αλεν Μπόρετζ, «Room service» σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) και στο έργο της ομάδας «Kursk», «Η προσευχή της κοπέλας που έπεσε μέσα στο πηγάδι και δεν θέλει να πεθάνει», σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής).
Η εφετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερο χρώμα, καθώς συμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια από την καθιέρωση του συγκεκριμένου θεατρικού βραβείου, το οποίο θεσμοθετήθηκε από τον Σταμάτη Φασουλή και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν. Μαζί με χρηματική αμοιβή, ο σταυρός του Δημήτρη Χορν περνά κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο.
Για τον Δημήτρη Χορν μίλησε ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος έπαιξε και στο πιάνο αγαπημένες επιτυχίες του που πρωτοακούστηκαν από την φωνή του σημαντικότατου ηθοποιού. Ο Πλέσσας μοιράστηκε με το κοινό μια ιστορία του με τον Χορν. «Γύφτικο τσιφτετέλι; Ο Βασιλιάς Λιρ;» ήταν η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Χορν όταν ο Πλέσσας μαζί με τον Κώστα Πρετεντέρη του πρότειναν να τραγουδήσει το τραγούδι «Οι κόκκινες, οι πράσινες οι θαλασσιές οι χάντρες».
Εμφανίστηκε επίσης το συγκρότημα Melisses με τη Μάρω Κοντού. Παλαιότεροι νικητές του «Βραβείου Χορν» συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ στον θεσμό του βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).