Στο διαγωνιστικό τήμα του προσεχούς κινηματογραφικού φεστιβάλ της Tραϊμπεκα θα συμμετάσχει η τελευταία ταινία του Αλέξη Αλεξίου «Τετάρτη 04.45» η οποία ανοίγει την Πέμπτη 12 Μαρτίου στης ελληνικές αίθουσες.

Ατμοσφαιρικό θρίλερ με πολιτικοικοινωνικές διαστάσεις, η ταινία στην οποία εκτός άλλων πρωταγωνιστούν οι Στέλιος Μάινας, Δημήτρης Τζουμάκης και Γιώργος Συμεωνίδης έκανε πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Ρότερνταμ. Είναι ελληνογερμανικής συμπαραγωγής και η δεύθτερη μεγάλου μήκους του Αλεξίου μετά την «Ιστορία 52».
Μεγάλη επιτυχία για την ταινία η οποία διαγωνίζεται μεταξύ άλλων με τις ταινίες The Adderall Diaries της Πάμελα Ρομανόφσκι με τους Τζέιμς Φράνκο, Εντ Χάρις, «Franny» του Αντριου Ρένζι με τους Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντακότα Φάνινγκ και «Meadowland» του Ριντ Μοράνο με τους Ολίβια Γουάιλντ, Λουκ Γουίλσον.
Το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Τραϊμπέκα ιδρύθηκε το 2002 από τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέιν Ρόζενταλ και Κρεγκ Χάτκοφ ως μια αντίδραση πολιτισμού στο κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους. Μαζί με το φεστιβάλ του Sundance του Ρόμπερτ Ρέντφορντ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες, επί αμερικανικού εδάφους, γιορτές του κινηματογράφου.
Περισσότεροι από 450.000 θεατές και επισκέπτες, μαζί με ηχηρά ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος (Μάρτιν Σκορσέζε, Αλ Πατσίνο) αναμένεται να κατακλύσουν το ιστορικό κέντρο του Μανχάταν σε μια πληθώρα προβολών και εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν από 15 μέχρι 26 Απριλίου.
Περισσότερα για την ταινία διαβάστε στο δημοσίευμα του Βήματος «Ο Στέλιος Μάινας αντμέτωπος με γκάνγκστερ».