Ενα μήνα πριν από την έξοδό της στις ελληνικές αίθουσες, η ταινία «The Babadook» της Τζένιφερ Κεντ επελέγει για να ανοίξει το 2ο Horrorant «Fright Nights», το φεστιβάλ ταινιών τρόμου που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία του από την Πέμπτη 12 Μαρτίου ως την Τετάρτη 18 του μηνός.
Οι αίθουσες που το φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί εφέτος είναι οι δυο του Αθήναιον (Βασ. Σοφίας 124 και λεωφ. Αλεξάνδρας), κάτι που σαφώς δηλώνει την προσπάθεια των διοργανωτών να του δώσουν μεγαλύτερη αίγλη.
Πάντως το «The Babadook», ντεμπούτο της Κεντ στην σκηνοθεσία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία μέχρι σήμερα και έχει κάνει σταθμούς σε δεκάδες φεστιβαλ, με highlights το Fantastic Fest του Οστιν στο Τέξας, το καταλανικό Sitges και το After Dark του Toronto.
Ταινία λήξης του φεστιβάλ θα είναι η ταινία «Rec 4» του Χάουμε Μπαλαγουέρο, τρίτη συνέχεια της ταινίας «Rec» του ιδίου και του Πάκο Πλάζα. Για το είδος του κινηματογραφικού τρόμου στο οποίο εντάσσεται, η ταινία έγινε σημείο αναφοράς _εξ ού και η τέταρτη ταινία, μια επιστροφή στη φόρμα των πρώτων αυτής της κινηματογραφικής σειράς που όπως το «Σε βλέπω» βρήκε το κοινό της σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης της δικής μας (το «Rec 4» προτάθηκε για εννέα βραβεία Gaudi και κέρδισε δύο).
Ανάμεσα στις παλιές και σύγχρονες ταινίες που θα παιχτούν κατά την διάρκεια της εβδομάδας, βρίσκουμε και το «Lurk» του Βασίλη Κατσίκη («CCTV»), ένα αγγλόφωνο ψυχολογικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Ελλάδα του σήμερα. Στην ταινία, που επίσης θα κάνει την πανελλήνια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ, πρωταγωνιστεί η Ελληνοκαναδή ηθοποιός Τες Σπέντζος και ο Πίτερ Τζέραρντ, ενώ όλοι οι βασικοί συντεστές της ήταν Ελληνες (Φωτογραφία Δημήτρης Σταμπολής, μουσική Αντώνης Σουσάμογλου, art direction Νίκος Κατικαρίδης, μοντάζ Αγγέλα Δεσποτίδου, εκτέλεση παραγωγής Ορέστης Τεάζης).
Επίσης από την Πέμπτη 26 Μαρτίου το φεστιβάλ θα αρχίσει τις στάσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας με πρώτη τη Θεσσαλονίκη, στο Κολοσσαίο (Βασ. Όλγας 150).