Ξεχωριστή κινηματογραφική και συγχρόνως μουσική εμπειρία υπόσχεται ο Σαμ Γκριν και το εξαμελές συγκρότημα yMusic που έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, για διαφορετικές εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής. Οχι ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα, ο Σ. Γκρην είναι ένας πρωτοπόρος καλλιτέχνης, εκπτόσωπος ενός ιδιαίτερου και εκτός καθιερωμένου πλαισίου κινηματογραφικής βιομηχανίας τρόπου δημιουργίας. Είναι κυρίως γνωστός από το ντοκιμαντέρ «The Weather Underground» που κέρδισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ το 2004 και εν συνεχεία έδωσε την αφορμή στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ να γυρίσει την ταινία «Ο κανόνας της σιωπής» («The company I keep»).

Αξονας της εκδήλωσης του Γκριν είναι η ταινία τεκμηρίωσης «The Measure of All Things» (Μέτρο πάντων) που προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Sundance του 2014 (το φεστιβάλ που ίδρυσε ο Ρέντφορντ). Η ταινία που θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 16 Μαρτίου είναι μια σπουδή πάνω στη μοίρα, τον χρόνο και τις εξωτερικές συνθήκες της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Γκριν εμπνεύστηκε από το βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες και παρουσιάζει στοιχεία από τις προσωπικότητες και τις ζωές επτά κατόχων ρεκόρ -από τον ψηλότερο άνδρα ως τον γηραιότερο άνθρωπο και τη γυναίκα με το μεγαλύτερο όνομα.
Ο δημιουργός δεν εστιάζει στα ρεκόρ αλλά διεισδύει στον κόσμο των ηρώων του «για να αναδείξει την ατομική και συλλογική αναζήτηση νοήματος» αναφέρουν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης. «Αυτό, ωστόσο, που κάνει την εμπειρία της ταινίας μοναδική είναι ότι η αφήγηση γίνεται ζωντανά από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής».
Tην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ The Measure of All Things πλαισιώνει μουσικά η μπάντα yMusic ενώ την ίδια μέρα, από τις 16:00- 17:30 ο Γκριν θα παρουσιάσει δωρεάν σεμινάριο crowdfunding για κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες και δημιουργούς.
Τρεις μέρες πριν, την Παρασκευή 13 Μαρτίου, οι yMusic, αναγνωρισμένοι για τις συνεργασίες τους με καλλιτέχνες όπως οι Anthony and the Johnsons και ο Jay-Z, θα παρουσιάσουν συναυλία και την ίδια ημέρα θα οργανώσουν ένα δωρεάν masterclass για μουσικούς και σπουδαστές μουσικής.
Η επίσκεψη στην Ελλάδα του ευρηματικού αμερικανού σκηνοθέτη και του πρωτοποριακού crossover μουσικού σχήματος πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, ενώ τo Μasterclass των yMusic (13/3) και το σεμινάριο crowdfunding (16/3) του Σαμ Γκριν υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Fulbright. Το διήμερο αφιέρωμα «Ζωντανό μουσικό σινεμά: Σαμ Γκριν και yMusic» εντάσσεται στο πλαίσιο της Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333