Συζήτηση με αφορμή την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Εμφυτο ελάττωμα» του Τόμας Πίντσον η οποία προβάλλεται αυτόν τον καιρό στις αίθουσες θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Μαρτίου στον κινηματογράφο Δαναό, ανάμεσα σε δυο προβολές της ομότιτλης ταινίας του Πολ Τόμας Άντερσον με πρωταγωνιστή τον Χοάκιν Φίνιξ.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την απογευματινή προβολή των 18.00.
Στην ειδική εκδήλωση που θα είναι μια βραδιά μεταξύ φίλων, θα συνομιλήσουν ο κ. Γιώργος Κυριαζής, μεταφραστής της ελληνικής έκδοσης του «Εμφυτου ελαττώματος» (εκδόσεις Καστανιώτη), ο συγγραφέας κ. Γιώργος- Ίκαρος Μπαμπασάκης, και ο δημοσιογράφος – κριτικός κινηματογράφου της εφημερίδας Το Βήμα, κ. Γιάννης Ζουμπουλάκης.
Θυμίζουμε ότι το «Έμφυτο Ελάττωμα» είναι προσαρμογή του έβδομου και πιο αστείου μυθιστορήματος του Τόμας Πίντσον, η έβδομη ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πολ Τόμας Άντερσον και η πρώτη ταινία που γυρίστηκε ποτέ βασισμένη στο μυθικό, εφευρετικό, πολιτισμικά καλειδοσκοπικό έργο του Πίντσον.
Πρόκειται για ένα αστυνομικό φιλμ νουάρ που «βυθίζεται» στην ψυχεδελική ομιχλώδη ατμόσφαιρα και τη νέον λάμψη της αμερικανικής υποκουλτούρας των sixties, έχοντας για κεντρικό ήρωα τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Ντοκ Σπορτέλο (Χοακίν Φοίνιξ).
Την εκδήλωση διοργανώνουν η εταιρία διανομής Tanweer, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη, με την ευγενική υποστήριξη του κινηματογράφου Δαναός.