Τι στενοχωρεί τις γυναίκες; Γιατί εμφανίζουν διπλάσια συχνότητα κατάθλιψης από τους άνδρες και πώς τα αρνητικά γεγονότα ζωής εγγράφονται με διαφορετικό τρόπο στο νευροφυσιολογικό υπόστρωμα του γυναικείου εγκεφάλου; Πώς φτιάχνουμε ένα δικό μας συλλογικό βίντεο; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας μουσικές κατασκευές χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε χαρακτήρες από πλαστελίνη για ταινίες animation;

Eκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, διαλέξεις και εργαστήρια περιλαμβάνει το πρόγραμμα δράσεων στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Καλλιθέα (Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Εργοτάξιο ΚΠΙΣΝ).

Οι θεματικές εκδηλώσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, με γενικό τίτλο «Ακτίνες Δράσης- Σημεία Επαφής», σκοπό έχουν να δώσουν στο κοινό μια γεύση από το ΚΠΙΣΝ, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το 2016. Το περιεχόμενό τους εμπνέεται από την έννοια του χώρου και κινείται γύρω από αυτήν.
Αυτήν την εβδομάδα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να λάβει μέρος σε εργαστήρια σύγχρονης τέχνης με τη Medea Electronique, σε μία επιστημονική διάλεξη με τον Γιάννη Ζέρβα, αναπληρωτή καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και σε μία μουσική εκδήλωση, μια μικροσκοπική παραγωγή της κωμικής όπερας Pimpinone του γερμανού συνθέτη G. F. Telemann από την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Δείτε εδώ αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τις προεγγραφές και τον τρόπο πρόσβασης στο Κέντρο Επισκεπτών ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 8778396/8 και στο e-mail visitorscenter@snfcc.org.