Το ντοκιμαντέρ «Οικογενειακή Υπόθεση» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου απέσπασε το Χρυσό Bραβείο στην κατηγορία Μουσική και Θέαμα στην 28η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ οπτικοακουστικών προγραμμάτων Fipa που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιανουαρίου στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας.

Η «Οικογενειακή Υπόθεση» αφορά στη δύναμη της οικογένειας και της μουσικής, όπως περιγράφεται μέσα από τη ζωή των Ξυλούρηδων. Η ταινία αποκαλύπτει πώς τρεις διαφορετικές γενιές της οικογένειας σχετίζονται με την παράδοση και πόσο τους επηρεάζει στις επιλογές τους.
Η παραγωγή είναι της Anemon, σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον ΟΤΕ TV, το ABC TV και τη ΝΕΡΙΤ, με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA της Ε.Ε.
Στη διοργάνωση του Fipa συγκεντρώνονται απρόσμενες ιδέες, ελπιδοφόρα έργα, τολμηρές προσπάθειες και διοργανώνονται φόρουμ, συναντήσεις και συζητήσεις.
Η ταινίας άρχισε να προβάλλεται πριν από λίγο καιρό στον κινηματογράφο Δαναό και από τις 29 Ιανουαρίου θα προβάλλεται στις αίθουσες Αθήναιον Cinepolis (Αθήνα), Ολύμπιον (Θεσσαλονίκη), CineVille (Τρίπολη) και CineLand (Ρέθυμνο).