Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του Birdman για το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας μετά τη νίκη του στα βραβεία της Ένωσης Παραγωγών (PGA). Ενώ μέχρι σήμερα, φαβορί θεωρείτο η ταινία Boyhood, οι παραγωγοί επέλεξαν την ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, δείχνοντας ότι η κούρσα των Όσκαρ παραμένει ανοιχτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PGA προβλέπει τους νικητές του Όσκαρ καλύτερης ταινίας τα τελευταία επτά χρόνια.

Από την πλευρά της, η Ένωση Ηθοποιών Κινηματογράφου (SAG) έδωσε το δικό της βραβείο στον Έντι Ρεντμέιν που ερμηνεύει τον Στίβεν Χώκινγκ, αναδεικνύοντας τον σε ξεκάθαρο φαβορί για το Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου.

Η βραδιά στα SAG ήταν μία βραδιά όπου επικράτησαν τα φαβορί. Η Τζούλιαν Μουρ κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, η Πατρίσια Αρκέτ Β’ Γυναικείου Ρόλου και ο Τζέι Κέι Σίμονς Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Σε μία χρονία που η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου κατηγορήθηκε για έλλειψη πλουραλισμού, η Ένωση Ηθοποιών βράβευσε δύο μαύρες ηθοποιούς για τηλεοπτικές τους εμφανίσεις. Ο λόγος για τη Βαϊόλα Ντέιβις, πρωταγωνίστρια του How to Get Away With Murder και την Ούζο Αντούμπα για τον ρόλο της στο Orange is the New Black.