«Με την παραίτησή του ο κ. Πέτρος Μάρκαρης εξυπηρετεί τις επιδιώξεις διαφόρων κύκλων που αποσκοπούν στην αντικατάσταση του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφο και στην τοποθέτηση νέων μελών που θα στηρίξουν τα συμφέροντα συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία όμως είναι εκείνα που καταγγέλλονται ως για την κακοδιαχείριση και τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν διαπιστωθεί στο Κέντρο» αναφέρει η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών σε επιστολή της σχετική με την χθεσινή (22 Ιανουαρίου) παραίτηση του γνωστού συγγραφέα από την θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Στην επιστολή δεν αναγράφονται ωστόσο ποιοί είναι οι «διάφοροι κύκλοι» και ποια τα «συγκεκριμένα πρόσωπα» στα οποία η Εταιρία Σκηνοθετών αναφέρεται.
Η Εταιρία Σκηνοθετών εκτός άλλων λέει ότι «το σκεπτικό της επιστολής του κ. Μάρκαρη επιβεβαιώνει μεν σε μεγάλο βαθμό τις πάγιες θέσεις της Ε.Ε.Σ. σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά τα τελευταία έτη το Ε.Κ.Κ., από την άλλη όμως εμπεριέχει σχόλια στα όρια της γραφικότητας, τα οποία εκτιμούμε ότι στηρίζουν τελικά ένα παιχνίδι εντυπώσεων εις βάρος των μελών του Δ.Σ. του Κέντρου.»
Επίσης η Εταιρεία Σκηνοθετών ζητεί από τον Υπουργό Πολιτισμού την διενέργεια έκτακτου οικονομικού ελέγχου στο Ε.Κ.Κ. σύμφωνα με την διάταξη του Νόμου 3905/2010 Αρθρο 11, Παράγραφος 4. Η ειρωνεία είναι ότι πριν από μερικές μέρες ο Πρόεδρος της Ενωσης Σκηνοθετών κ. Χάρης Παπαδόπουλος κατέθεσε μήνυση προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Κώστα Τασούλα για «παράβαση καθήκοντος».
Με την μήνυσή του ο κ. Παπαδόπουλος καταγγέλλει «αθέμιτες και μη νόμιμες παρεμβάσεις του Υπουργού προς τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κ. και τον ίδιο τον κ. Μάρκαρη ως Πρόεδρο αυτού, καθώς και το ότι ο Υπουργός ευνοεί με τη στάση του στο θέμα του διορισμού νέου Γενικού Διευθυντή του Ε.Κ.Κ. τη συγκάλυψη των καταγγελλομένων οικονομικών ατασθαλιών και τη συνέχιση φαινομένων κακοδιαχείρισης.»