Με 11 υποψηφιότητες προηγείται το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» του Γουές Αντερσον στα εφετινά βραβεία BAFTA, ενώ με 10 ακολουθούν οι ταινίες «Birdman» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου και το «Παιχνίδι της μίμησης» του Μόρτεμ Τίλντουμ που από την περασμένη Πέμπτη προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες. Οι τρεις ταινίες διεκδικούν το βραβείο καλύτερης ταινίας μαζί με τις «Η θεωρία των πάντων» του Τζέιμς Μαρς και «Μεγαλώνοντας» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ.

Στους άντρες ηθοποιούς Α ρόλου οι τέσσερις εκ των πέντε πρωταγωνιστών των παραπάνω ταινιών είναι συνυποψήφιοι: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (Το παιχνίδι της μίμησης), Μάικλ Κίτον (Birdman), Ρέιφ Φάινς (Ξενοδοχείο Grand Budapest) και Εντι Ρεντμέιν (Η θεωρία των πάντων). Ο πέμπτος ηθοποιός είναι ο Τζέικ Τζίλενχααλ για τον «Νυχτερινό ανταποκριτή» του Νταν Γκίλροϊ.
Το «Παιχνίδι της μίμησης» και η «Θεωρία των πάντων» έχουν διπλή υποψηφιότητα καθότι έχουν υποψηφιότητα και ως καλύτερες βρετανικές ταινίες της περασμένης χρονιάς μαζί με το «71», το «Πάντινγκτον», το «Κάτω από το δέρμα» και «Pride».
Στις γυναίκες Α ρόλου η Τζουλιάν Μουρ είναι μάλλον το φαβορί για το «Still Alice», δίπλα στην Ρόζαμουντ Πάικ (Το κορίτσι που εξαφανίστηκε), την Εϊμι Ανταμς (Μεγάλα μάτια), την Ρις Γουίδερσπουν (Αγρια) και την Φελίσιτι Τζόουνς (Η θεωρία των πάντων).
Στους δεύτερους ρόλους αντρών το «Foxcatcher» του Μπένετ Μίλερ έχει διπλή υποψηφιότητα για τους Στιβ Καρέλ και Μάρκ Ράφαλο. Ο Ιθαν Χοκ είναι υποψήφιος για το «Μεγαλώνοντας», ο Τζ. Κ. Σίμονς για το «Whiplash» και ο Εντουαρντ Νόρτον για το «Birdman».
Η Πατρίτσια Αρκέτ για το «Μεγαλώνοντας», η Κίρα Νάιτλι για το «Παιχνίδι της μίμησης», η Εμα Στόουν για το «Birdman», η Ρενέ Ρούσο για τον «Νυχτερινό ανταποκριτή» και η Ιμέλντα Στάουντον για το «Pride» συνθέτουν την πεντάδα της κατηγορίας καλύτερης β’ γυναικείου ρόλου.
Στους σκηνοθέτες μια παραδοξότητα είναι ότι παρά τις 10 υποψηφιότητες του «Παιχνιδιού της μίμησης» ο σκηνοθέτης Μόρτεμ Τίλντουμ δεν υπάρχει πουθενά! Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ έχει διπλή υποψηφιότητα για το πρωτότυπο σενάριο και την σκηνοθεσία του «Μεγαλώνοντας», κάτι που συμβαίνει επίσης με τον Ντάμιεν Τσαζέλ σκηνοθέτη και σεναριογράφο του «Whiplash», τον Γουές Αντερσον, σκηνοθέτη και συνσεναριογράφο (με τον Χιούγκο Γκίνες) του «Ξενοδοχείου Grand Budapest» αλλά και τον Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου, σκηνοθέτη και συνσεναριογράφο (με τους Νικολας Τζιακομπόνε, Αλεξάντερ Ντινελάρις, Αρμάντο Μπο) του «Brdman». Ο Τζέιμς Μαρς της «Θεωρίας των πάντων» συμπληρώνει την πεντάδα των υποψήφιων σκηνοθετών χωρίς να έχει υποψηφιότητα για το σενάριο της ταινίας αφού το διασκευασμένο σενάριο είναι του επίσης υποψήφιου Αντονι Μακ Κάρτεν.
Στις μη αγγλόφωνες ταινίες την πεντάδα συνθέτου οι «Ιντα» του Πάβελ Παβλικόφσκι (Πολωνία), «Λεβιάθαν» του Αντρέι Ζβάντζιτζεφ (Ρωσία), «Σκουπίδια» του Στίβεν Ντάλντρεϊ (Βραζιλία), «Τhe lunchbox» του Ρίτες Μπάτρα (Ινδία) και «Δυο ημέρες, μια νύχτα» των αδελφών Νταρντέν (Βέλγιο).
Τα βραβεία θα απονεμηθούν την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου με τελετάρχη τον Στίβεν Φράι