«Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα –από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο εξακολουθεί να διατηρεί εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος τώρα. Ο μεσολαβητής και πρώην φίλος του Στέλιου τον υποχρεώνει σε διάφορα παράνομα θελήματα. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημά του. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο χρόνος τρέχει και το έλατο στο σπίτι του Στέλιου πρέπει να στολιστεί…».

Η παραπάνω σύνοψη είναι της ελληνικής ταινίας «Τετάρτη 04:45», δεύτερης μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη Αλέξη Αλεξίου. Εξι περίπου χρόνια μετά το ντεμπούτο του στη μεγάλου μήκους ταινία «Ιστορία 52» (ένα σεναριακά δαιδαλώδες αλλά ατμοσφαιρικό θρίλερ) ο 38χρονος σήμερα σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα ακόμη θρίλερ, μία ιστορία εκδίκησης που σύμφωνα με την εταιρεία διανομής του έχει «στοιχεία μαύρου χιούμορ, αριστοτεχνικά σκιαγραφημένους χαρακτήρες» και «μια πολύ καλή άποψη της χρωματικά έντονης, υγρής και αστραφτερής νυχτερινής Αθήνας», στην οποία η ιστορία της «Τετάρτη 04:45» λαμβάνει χώρα.
Ενδιαφέρον όμως έχει και το καστ της ταινίας όπου πρωταγωνιστεί ο Στέλιος Μάινας στον ρόλο του συνονόματού του, Στέλιου Δημητρακόπουλου. Ακόμη και το πόστερ της ταινίας, όπου τον βλέπουμε ματωμένο, βρεγμένο και με ένα πιστόλι στο χέρι, προκαλεί την περιέργεια για κάτι εντελώς αλλιώτικο από αυτά που ήδη γνωρίζουμε από τη φιλμογραφία του ηθοποιού. Δίπλα στον Μάινα θα βρούμε τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Δημήτρη Τζουμάκη αλλά και τον Αδάμ Μπουσδούκο, Ελληνα της Γερμανίας, γνωστό στο ελληνικό κοινό από την κωμωδία «Soul Kitchen» του Φατίχ Ακίν που έκανε τεράστια επιτυχία στη χώρα μας.
Η «Τετάρτη 04:45» είναι ελληνογερμανική συμπαραγωγή, με παραγωγό τον Θανάση Καραθάνο, Ελληνα που εργάζεται κυρίως στη Γερμανία και διευθυντές παραγωγής τον Χρήστο Β. Κωνταντακόπουλο της Faliro House και τη Θεοδώρα Βαλέντη της Μarni Films. Ας σημειωθεί επίσης ότι η ταινία γυρίστηκε με την υποστήριξη της Eurimages (Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοδότησης Ταινιών), του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της FFA (Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Κινηματογράφου), της ΝΕΡΙΤ και του Κέντρου Χρηματοδότησης Tαινιών του Ισραήλ (Israel Film Fund).
Γεννημένος στην Αθήνα το 1976 ο σκηνοθέτης Αλέξης Αλεξίου είναι ένα από τα νέα ταλέντα της ελληνικής κινηματογραφίας, την οποία ακολούθησε μετά τις σπουδές του στη Φυσική (Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στη σκηνοθεσία (Σχολή Σταυράκου). Πριν από την «Ιστορία 52» είχε γυρίσει τέσσερις μικρού μήκους ταινίες που διακρίθηκαν σε διάφορα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αυτές είναι οι «Τούγκο Τούγκο» (1998), «Ο Κλαρκ Κεντ είναι ο Σούπερμαν!» (2000), «Με θυμάσαι;» (2001) και ο «Αριστείδης ο Αλόπεκας» (2003).
Στην «Τετάρτη 04:45» το μοντάζ είναι του Λάμπη Χαραλαμπίδη, η σκηνογραφία του Σπύρου Λάσκαρη, η διεύθυνση φωτογραφίας του Χρήστου Καραμάνη και η μουσική του Felizol, που δεν είναι άλλος από τον σκηνοθέτη της «Νορβηγίας» Γιάννη Βεσλεμέ.
Η ταινία θα διανεμηθεί από τη Feelgood Entertainment τον Φεβρουάριο του 2015 και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο το trailer της.

HeliosPlus