Τον σπουδαίο ερμηνευτή Τζο Κόκερ θρηνεί ο κόσμος της μουσικής. Τραγουδιστές και μουσικοί αποτίουν φόρο τιμής στον σπουδαίο τραγουδιστή με τη βραχνή φωνή που πέθανε σε ηλικία 70 ετών.

Ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ είπε ότι ο Τζο Κόκερ ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος «που προσέφερε πολλά στον κόσμο».

Το πρώην «Σκαθάρι» είπε ότι θα είναι για πάντα ευγνώμων στον Κόκερ γιατί μετέτρεψε το With A Little Help From My Friends σε «ύμνο της σόουλ».

«Τον γνώριζα και ήταν καλός φίλος. Λυπήθηκα πολύ που αρρώστησε και λυπήθηκα πολύ που έμαθα ότι πέθανε» είπε ο ΜακΚάρτνεϊ.

Ο Ρικ Ουέικμαν του συγκροτήματος Yes είπε: «Είχε μία φωνή απλά μοναδική». Μιλώντας στο BBC 2, ο Ουέικμαν δήλωσε: «Αυτό που είναι σπουδαίο με κάποιον σαν τον Τζο είναι αυτό που αφήνει πίσω του και αυτό θα μείνει μαζί μας για χρόνια και χρόνια».

Ο Ρίνγκο Σταρ έγραψε στο Twitter: «Αντίο και ο ας αναπαύσει ο Θεός τον Τζο Κόκερ».

Ο τραγουδιστής των Aerosmith, Στιβ Τάιλερ, έγραψε: «Σε αγαπούσαμε για πάντα, θα μας λείπεις για πάντα».

Ο Μπράιαν Άνταμς έγραψε στο Twitter: «Ο Τζο Κόκερ πέθανε. RIP καλέ μου φίλε, ήσουν ένας από τους καλύτερους ροκ τραγουδιστές».

Ο Έντγκαρ Μπέργκερ, πρόεδρος της Sony Music Entertainment International, είπε ότι ο Κόκερ «ήταν ένας από τους πιο ταπεινούς ανθρώπους» που είχε γνωρίσει. Η φωνή του, τόνισε, «θα είναι για πάντα χαραγμένη στις αναμνήσεις μας».

Ο Τζο Κόκερ πέθανε σε ηλικία 70 ετών, έχοντας χάσει τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Τα τραγούδια που έκαναν διάσημη την βραχνή φωνή του ήταν τα You are So Beautiful, Summer in the City, το Unchain My Heart και το You can leave your hat on από την ταινία 9 1/2 εβδομάδες.