Tο τεράστιο θέμα που έχει προκληθεί από την αναβολή της παγκόσμιας πρεμιέρας της ταινίας «The interview» μπορεί να ερμηνευτεί μόνον με δυο τρόπους. Η’ κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν ουδεμία σχέση με την έννοια του χιούμορ, ή ακριβώς το αντίθετο. Εχουν σε σημείο θρασύτητας!
Ως γνωστόν η Sony Pictures ακύρωσε την προγραμματισμένη για την ημέρα των Χριστουγέννων προβολή της ταινίας των Ιβαν Γκόλντμπεργκ και Σεθ Ρόγκεν μετά από απειλές χάκερ ότι θα κάνουν επίθεση στις κινηματογραφικές αίθουσες που θα την προβάλλουν.
Γιατί όλα αυτά; Διότι όπως βλέπουμε από το τρέιλερ του «Interview» στην ταινία η CIA αρπάζει την ευκαιρία της επικείμενης συνάντησης δυο Αμερικανών δημοσιογράφων (Τζέιμς Φράνκο, Σ. Ρόγκεν) με τον πρόεδρο της Βόρεας Κορέας Κιμ Γιον-Ον (Ράνταλ Παρκ) και τους ζητά να τον δολοφονήσουν.
Βέβαια, η ταινία είναι …μια ξέφρενη, θεότρελλη κωμωδία από αυτές που ο Ρόγκεν και ο Φράνκο, στην πραγματικότητα κολλητοί φίλοι, γυρίζουν πιο πολύ για την πλάκα τους (θυμηθείτε π.χ. το «Τέλος του κόσμου»). Οποιος πάρει το «Interview» στα σοβαρά είναι σαν να παίρνιε στα σοβαρά και τους «Αδοξους μπάσταρδους» του Κουέντιν Ταραντίνο, όπου ο Αδόλφος Χίτλερ δολοφονείται από Αμερικανούς στρατιώτες.
Το να φτάσεις λοιπόν να απειλήσεις με τρομοκρατική επίθεση ένα ολόκληρο κράτος (και κατά προέκταση έναν ολόκληρο πλανήτη) για μια τέτοια ταινία ή θα πρέπει να είσαι φανατικός σε σημείο παράνοιας, ή πολύ απλά, κάνεις… πλάκα.
Οποια και να είναι η απάντηση, το γεγονός ένα: η Sony Pictures κλονίστηκε και αποφάσισε να ακυρώσει τις προβολές της ταινίας όχι μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας όπου το «Interview» θα προβαλλόταν αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων (η εταιρία διανομής της ταινίας στην Ελλάδα δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη ημερομηνία Α’ προβολής της ταινίας).
Πολύ κακό για το τίποτε ενδεχομένως, ένα συμβάν που κάποια στιγμή θα ξεχαστεί. Αλλά που δεν παύει να έχει δημιουργήσει ήδη ένα πολύ κακό προηγούμενο.