Είναι κάτι σαν ταμπού το stand-up comedy για τις γυναίκες στην Ελλάδα. Υπάρχουν άξιες εκπρόσωποί του, στο άκουσμα όμως ότι μια γυναίκα θα ανεβεί εκεί πάνω, θα αρπάξει το μικρόφωνο και θα αρχίσει να κάνει πλάκα για την ερωτική ζωή της περνώντας από γενεές δεκατέσσερις τους πρώην της, τις παράξενες συνήθειές τους, την ερωτική τους ανεπάρκεια κ.τ.λ., κ.τ.λ., όλοι μαγκώνονται.

«Αυτές είναι αντρικές δουλειές» θα μπορούσε να αντικρούσει ένα μικροαστικό κατεστημένο που θέλει τις γυναίκες να ανεβαίνουν στη σκηνή μόνο ως εύθραυστες ενζενί. Κι όμως, η Κατερίνα Βρανά έχει βρει τον μαγικό τρόπο να μιλάει για όλους και για όλα χωρίς να χάνει ούτε τη θηλυκότητά της ούτε το δίκιο της.

Η παράστασή της «Φέτα με τη βασίλισσα» στο Θέατρο 104 στο Γκάζι, επί της Ευμολπιδών, σατιρίζει το βρετανικό της background, τα στερεότυπα που στοιχειώνουν την Ελλάδα, τη Βρετανία και πολλές άλλες χώρες του κόσμου, τις ακαταλαβίστικες ερωτικές σχέσεις και πολλά ακόμη. Το γέλιο είναι αβίαστο, ο αυτοσαρκασμός της Βρανά βοηθά και το ίδιο το κοινό να χαλαρώσει και να μπει στο νόημα και κάπως έτσι συνειδητοποιείς ότι το stand-up comedy μπορεί να είναι και γυναικεία υπόθεση.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ