Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 19 Ιανουαρίου ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για απαγγείλει αποσπάσματα από τις «Εξομολογήσεις» του Αγίου Αυγουστίνου: Για μία και μοναδική βραδιά ο γάλλος ηθοποιός θα «ταυτιστεί» με αυτή την ξεχωριστή μορφή και θα μοιραστεί τα λόγια του, στην παράσταση που θα δώσει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Αντιφατική περσόνα που δεν πέρασε ποτέ απαρατήρητη, ο Ντεπαρντιέ θεωρεί πως ο ρόλος του Αγίου Αυγουστίνου είναι για εκείνον «ένας στοχασμός, μια ιεροτελεστία, μια πράξη ανιδιοτέλειας, μια στιγμή μοναξιάς με τον εαυτό μου, ίσως και μια δική μου ….εξομολόγηση». Ισως γιατί ο ήρωάς του προτού αγιοποιηθεί, είχε ένα έκλυτο βίο.
Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που θα παίξει στη χώρα μας: Η πρώτη ήταν το 2001 που συμμετείχε στην όπερα-ορατόριο «Οιδίπους Τύραννος» και το μελόδραμα «Περσεφόνη» σε μουσική του Στραβίνσκι που παρουσιάστηκαν σε ενιαία παράσταση στην Επίδαυρο (7-8/9). Μαζί του ήταν η Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Εξι χρόνια μετά, τον Μάιο του 2007, μαζί με τη Φανί Αρντάν, έπαιξαν στο Παλλάς μια εκδοχή της «Λυσιστράτης».
Ο Ντεπαρντιέ γεννήθηκε το 1948 στο Σατορού της Γαλλίας. Πέρασε δύσκολα και προβληματικά παιδικά χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1967 και έκτοτε έχει κάνει γύρω στις 170 ταινίες. Εχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Σεζάρ καλύτερου ηθοποιού, καθώς και Χρυσή Σφαίρα («Πράσινη Κάρτα»). Ηταν υποψήφιος για Οσκαρ για τον ρόλο του ως Συρανό ντε Μπερζεράκ, στην ομώνυμη ταινία. Η γκάμα του καλύπτει ρόλους από τον Οβελίξ ως τον Γιάννη Αγιάννη και από τον Ρασπούτιν ως τον Ντομινίκ Στρος-Καν… Προσφάτως αρνήθηκε, για φορολογικούς λόγους, τη γαλλική υπηκότητα και μετακόμισε πρώτα στο Βέλγιο και μετά στη Ρωσία.

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Δευτέρα 19 Ιανουρίου 2015
Εισιτήρια: 120 –90 –65 –45 –25€
Εναρξη προπώλησης: 19 Δεκεμβρίου