Ο Γιώργος Καζαντζής εξερεύνησε τα ποιήματα της Κικής Δημουλά και ανακάλυψε επτά ολοκληρωμένες συνθέσεις που αποτυπώνουν τις μουσικές δέκα έξι ποιημάτων της. Η ίδια,σε «διάλογο» με τη μουσική, τα απαγγέλλει με την μοναδική «μουσική της αφήγηση»!

Ένα διπλόCDόπου το πρώτο μέρος αφιερώνεται σε αυτήν την ώσμωση ποίησης και μουσικής ενώ στο δεύτερο μέρος περιλαμβάνονται οι επτά συνθέσεις ως αμιγώς ορχηστρικό έργο – ένα μάλλον συμφωνικό με ιδιαίτερες πινελιές παράδοσης, αλλά και σύγχρονους εναλλακτικούς ήχους.. Το διαφορετικό αυτό εγχείρημα ολοκληρώνεται με την Κική Δημουλά να απαγγέλει ποιήματα της με τη συνοδεία του συνθέτη στο πιάνο.

«Η ιδέα προέκυψε πριν περίπου πέντε χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα ωρίμαζε μέσα από την προσωπική μου ενασχόληση, την ανίχνευση της μουσικής ατμόσφαιρας στην ποίηση της Κικής Δημουλά και στον τρόπο που η ίδια διάβαζε τα ποιήματά της. Έτσι, ανακάλυψα την κρυμμένη μουσικότητα και θέλησα να την αποδώσω με τον πιο λιτό τρόπο. Στόχος μου είναι να αναδείξω την σχέση μουσικής και ποίησης, να υπογραμμίσω την δυνατότητα τους να λειτουργήσουν ως ενιαίο σύνολο» σημειώνει ο Γιώργος Καζαντζής.

Την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της «Μικρής Σουίτας» (Polytropon) όπου θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν οι: Κική Δημουλά, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Ανδρέου, Σταμάτης Κραουνάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Κορδομενίδης και ο συνθέτης του CD Γιώργος Καζαντζής. Οι ηθοποιοίΘανάσης ΠαπαγεωργίουκαιΕύα Καμινάρηθα διαβάσουν μερικά από τα ποιήματα τηςΚικής Δημουλάπου περιέχονται στο CD με τη συνοδεία του συνθέτη στο πιάνο και τουΗρακλή Βαβάτσικαστοbajan.

info

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Η παρουσίαση ξεκινά στις 6μμ

BlackDuckgarden

Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα

Τηλ.210 3252396