Δόθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρεμιέρα της παράστασης του Πίτερ Μπρουκ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ενενήντα λεπτά στάθηκαν αρκετά για να βυθιστούμε στους δρόμους και τους διαδρόμους του μυαλού (μας), μέσα από την παράσταση του Πίτερ Μπρουκ «Η κοιλάδα των εκπλήξεων». Η πρεμιέρα, που δόθηκε χθες το βράδυ, Τρίτης, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, χάρισε στο κοινό που την παρακολούθησε την αίσθηση μιας σπάνιας εμπειρίας.

Η Κάθριν Χάντερ, ο Μαρτσέλο Μάνι και ο Τζάρεντ ΜακΝιλ με όχημα τον λόγο και τις ερμηνείες τους, ζωντάνεψαν το εμπνευσμένο κείμενο του βρετανού δημιουργού. Πάνω σε μια σκηνή με λίγες καρέκλες, ένα τραπέζι και δύο μουσικούς με τα όργανά τους, «γεννήθηκαν» ολόκληρες πολιτείες. Με τις διαδρομές του νου να πρωταγωνιστούν και να εγείρουν ερωτήματα, στήθηκε η ιστορία.

Μια δημοσιογράφος που αποστηθίζει τα πάντα με εξαιρετική ταχύτητα, γίνεται αντικείμενο μελέτης για να αποκαλυφθεί ότι διαθέτει ιδιαίτερη συναισθηματική νοημοσύνη, ή αλλιώς «συναισθησία». Κι από την αγωνία της να θυμάται, καταλήγει να φοβάται πως δεν μπορεί να ξεχάσει.

Μια παράσταση που συγκινεί κι έχει αφετηρία τις λεπτές χορδές του μυαλού.

Εκπληξη το διαδραστικό κομμάτι της «Κοιλάδας των Εκπλήξεων», με τον «μάγο της τράπουλας» (Μαρτσέλο Μάνι) να καλεί στη σκηνή δύο θεατές _ο δημοσιογράφος Φώτης Απέργης και η Κατερίνα Παναγοπούλου ήταν οι «τυχεροί» της βραδιάς.

Λίγο πριν από τις έντεκα το βράδυ, το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα επιβεβαίωσε την ικανοποίησε του κοινού που είχε γεμίσει το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

Παρών ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μόραλης ενώ ανάμεσα στο κοινό ήταν ο Αλέκος Φασιανός με τη Μαρίζα Φασιανού, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Δημήτρης Καταλειφός, η Θέμις Μπαζάκα, ο Γιώργος Κοτανίδης, η Ελλη Πασπαλά, η Γιούλικα Σκαφιδά, η Εύα Νάθενα και πολλοί ακόμα ηθοποιοί. Οικοδεσπότης ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τάκης Τζαμαργιάς, που πήρε την πρωτοβουλία και έφερε την «Κοιλάδα των εκπλήξεων» στη χώρα μας.

Παραστάσεις ως τις 6/12: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 17.00 και στις 21.00.