Ο κινηματογραφικός φακός θα στερηθεί για… πάντα τη λάμψη της Αντζελίνα Τζολί καθώς η 39χρονη σταρ επιβεβαίωσε παλαιότερους υπαινιγμούς της ότι ήθελε να σταματήσει να υποδύεται το… ρόλο της ηθοποιού.

Το ομολόγησε μάλιστα με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Ποτέ δεν μου άρεσε να βρίσκομαι απέναντι από το φακό, αντιθέτως πάντα αισθανόμουν πιο ευτυχισμένη σε ρόλους πίσω από τις κάμερες».

Έτσι λοιπόν, η Αντζελίνα Τζολί που έχει κερδίσει βραβείο Όσκαρ, θα αφοσιωθεί στο γράψιμο σεναρίων αλλά κυρίως στη σκηνοθεσία. Το να σκηνοθετεί ταινίες, όπως η ίδια ανέφερε σε συνέντευξή της στο περιοδικό DuJour, ήταν κάτι που ανέκαθεν τη γοήτευε.

Αλλά δεν το είχε τολμήσει μέχρι τώρα. Ίσως επειδή «πίστευα πως δεν θα τα κατάφερνα». Τώρα όμως, «πιστεύω πως θα μπορέσω να κάνω μια αξιοπρεπή καριέρα ως σκηνοθέτης, επειδή αυτό με κάνει να νιώθει πολύ πιο ευτυχισμένη».

Νωρίτερα φέτος, η Τζολί είχε υπαινιχθεί ότι η ενσάρκωση της βασίλισσας Κλεοπάτρας σε μία ταινία βιογραφικού χαρακτήρα, επρόκειτο να είναι ο τελευταίος της ρόλος και το επιστέγασμα της καριέρας της ως ηθοποιού.

Στην ίδια συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό, ρωτήθηκε για το αν η απόφασή της είναι οριστική. «Απολύτως», απάντησε, χωρίς να αφήσει περιθώρια για οποιαδήποτε παρερμηνεία.