Το βραβείο σκηνοθεσίας του 36ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καΐρου απέσπασε η ελληνική ταινία «Για πάντα», δεύτερη μεγάλου μήκους μυθοπλασίας της Μαργαρίτας Μαντά. Το φεστιβάλ του Καΐρου είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ στον Αραβικό κόσμο και η τελετή λήξης του έγινε το βράδυ της Τρίτης 18 Νοεμβρίου.

«Είναι πλέον βέβαιο ότι η ταινία «Για πάντα» της Ελληνίδας σκηνοθέτιδας Μαργαρίτας Μαντά θα πάρει ένα από τα βραβεία του 36ου Φεστιβάλ του Καΐρου» είχε ήδη γράψει στην ανταπόκρισή της για την ταινία η εφημερίδα Al Quds επισημαίνοντας «την δύναμη της κινηματογραφικής της γλώσσας τόσο στη δομή, όσο και στα εκφραστικά της μέσα και θεματολογία
Το «Για πάντα» αφηγείται την ιστορία του Κώστα (Κώστας Φιλίππογλου), οδηγού του Hλεκτρικού Σιδηροδρόμου και της Άννας (Αννα Μάσχα) πωλήτριας ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στον Πειραιά. Δύο άνθρωποι μόνοι, μέσα σε μία πόλη έρημη. Μέχρι την ημέρα που κάτι θα τους φέρει κοντά…
«Αφιερώνω το βραβείο αυτό σε όλους μου τους συνεργάτες που έκαναν το όνειρό μου ταινία με πάρα πολλή πίστη, πολλή αγάπη και εξαιρετική δουλειά παρ’ όλες τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε» ανέφερε σε μήνυμά της η κα. Μαντά που ήταν απούσα από την τελετή.
Το βραβείο της παρέλαβε η κα. Φοίβη Οικονομοπούλου, χήρα του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, που υπήρξε μέντορας της Μαντά η οποία είχε δουλέψει δίπλα του ως βοηθός στις ταινίες «Το βλέμμα του Οδυσσέα», «Μία αιωνιότητα και μία μέρα», «Το λιβάδι που δακρύζει», «Η σκόνη του Χρόνου».
Το «Για πάντα» έκανε την πανελλήνια πρεμιέρα του στο τελευταίο φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, αργότερα παίχθηκε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και από τις 29 Ιανουαρίου 2015 θα προβάλλεται στις αίθουσες.