O ποιητής Γιώργος Χρονάς οι τραγουδιστές Ανδρέας Καρακότας και Φιόρη- Αναστασία Μεταλληνού και ο πιανίστας Σάκης Κοντονικόλας είναι τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στην βραδιά λόγου και μουσικής «Μάνος Χατζιδάκις, ο στοχαστής και ο μουσικός» που διοργανώνουν οι Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας την Κυριακή 23 Νοεμβρίου
«Παρουσιάζουμε την συνεισφορά του Μάνου Χατζιδάκι, στο ελληνικό τραγούδι, αλλά και την γενικότερη αντίληψη του συνθέτη για την μουσική ως τρόπο επικοινωνίας, έκφρασης και συνδιαλλαγής» αναφέρει το Μουσείο.
Ο Μάνος Χατζιδάκις άλλωστε ήταν εκείνος που είχε πει ότι «η τέχνη του τραγουδιού αποτελεί κοινωνικό λειτούργημα, γιατί το τραγούδι μάς ενώνει μέσα σ’ ένα μύθο κοινό. Οπως στο χορό ενώνουμε τα χέρια μεταξύ μας για να ακολουθήσουμε ίδιες ρυθμικές κινήσεις έτσι και στο τραγούδι ενώνουμε τις ψυχές μας για να ακολουθήσουμε μαζί τις ίδιες εσωτερικές δονήσεις.»
Κατά την διάρκεια της βραδιάς ο Γ. Χρονάς θα διαβάσει Μάνο Χατζιδάκι, ενώ οι τραγουδιστές θα τραγουδήσουν επιλεγμένα τραγούδια του. Θα υπάρξει επίσης προβολή οπτικοακουστικού υλικού την οποία θα συντονίσει η Άννα Κρεμέζη-Μαργαριτούλη.
Η συμμετοχή για τα μέλη των Φίλων είναι 12€, για τα μη μέλη 15 €. Ωστόσο, τα έσοδα θα διατεθούν για τους σκοπούς του Μουσείου. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 8:00 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Κέντρου ΓΑΙΑ, Όθωνος 100, Κηφισιά