Τον δημοσιογράφο Γιάννη Μαρή (1916-1979) τιμά το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) με αφιέρωμα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη λειτουργία της.

Ο Γιάννης Μαρής (ψευδώνυμο του Γιάννη Τσιριμώκου), ο γνωστός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον Αστυνόμο Μπέκα, ήταν επίσης ένας μαχητικός δημοσιογράφος, αρχισυντάκτης και διευθυντής σε εφημερίδες και περιοδικά του αθηναϊκού Τύπου.

Υπήρξε αρχισυντάκτης στη Μάχη, δημοσιογραφικό όργανο της ΕΛΔ (που ίδρυσε επί Κατοχής με τον εξάδελφό του πολιτικό Ηλία Τσιριμώκο και η οποία συμμετείχε στο ΕΑΜ) και κατόπιν εργάστηκε στις εφημερίδες Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Απογευματινή, στο περιοδικό Πρώτο κ.ά.

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20), την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. Για τον δημοσιογράφο Γιάννη Τσιριμώκο θα μιλήσουν οι Βασίλης Βασιλικός, Γιώργος Λεονταρίτης, Νίκος Μπακουνάκης και Ριχάρδος Σωμερίτης. Κείμενά του θα διαβάσει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο γιος τού Γιάννη Μαρή Άγγελος Τσιριμώκος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Θ. Καλφόπουλος.