Η «Electra» τελευταία ταινία του Πέτρου Σεβαστίκογλου, θα παιχτεί στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο αφιέρωμα του φεστιβάλ «100 χρόνια ελληνικός κινηματογράφος –2014», που έγινε με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων ελληνικής κινηματογραφίας. Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το αφιέρωμα περιλαμβάνει εννέα ταινίες της εφετινής παραγωγής και είκοσι παλαιές.

Ο μύθος της Ηλέκτρας διατρέχει την ταινία, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος γυρισμάτων έγινε στη Σενεγάλη. Όπως είχε πει στο ΒΗΜΑ μιλώντας για την προηγούμενη δουλειά του, «Ελκυστική ψευδαίσθηση», ο σκηνοθέτης δούλεψε χωρίς συνεργείο πάνω σε ένα συνεχόμενο αυτοσχεδιασμό με τους ηθοποιούς Σοφία Κόκκαλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη,Λάμπρο Κτεναβό κ.α.

Το σενάριο «γράφτηκε» ουσιαστικά με την κάμερα (την οποία χειρίζεται ο ίδιος ο Σεβαστίκογλου) εκπληρώνοντας εν μέρει το όραμα των κινηματογραφιστών της «κάμερα-στυλό», που αποδεσμευμένη από τις συμβάσεις του συμβατικού παραγωγικού μοντέλου εξερευνά τη γλώσσα της εικόνας.
Η Electra θα προβληθεί την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου στις 17:00 στην αίθουσα ΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ του Λιμανιού Θεσσαλονίκης παρουσία του σκηνοθέτη και από την 1η Δεκεμβρίου θα προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή).