Την προσωπική του, σύγχρονη, ματιά πάνω σε κλασικά πορτρέτα δραματουργών που χάραξαν την ιστορία του θεάτρου κατά τον 20ό αιώνα αποτυπώνει ο Ιωάννης Μουχασίρης στην έκθεση υπό τον τίτλο «Ένας αιώνας θεατρικοί συγγραφείς».
Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει στο θέατρο «Αλκμήνη» (Αλκμήνης 8, στο Γκάζι –μετρό Κεραμεικού) τη νέα του δουλειά, εγκαινιάζοντάς την το Σάββατο 1η Νοεμβρίου, στις 10.30 μ.μ. Η έκθεση θα διαρκέσει ως και τον Δεκέμβριο του 2014.
Προσωπογραφίες, μεταξύ άλλων του Όσκαρ Ουάιλντ, του Άλφρεντ Τζάρι, του Φερνάντο Αραμπάλ, του Γιούκιο Μισίμα, του Πέτερ Χάντκε, καταγράφουν με ιδιότυπο τρόπο τη συμβολή ενός εκάστου στην Τέχνη, παραπέμποντας σε μοναδικά έργα-σταθμούς στην πορεία του θεάτρου τον αιώνα που έφυγε.
Ο Ιωάννης Μουχασίρης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1966. Σπούδασε Ζωγραφική και Γλυπτική στο Corcoran School of Art, στην Ουάσιγκτον, και σκηνοθεσία στο American University και στην Κινηματογραφική Ακαδημία της Πράγας. Έχει συμμετάσχει με ταινίες μικρού μήκους, σε φεστιβάλ στην Αμερική και την Ευρώπη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 15 ατομικές εκθέσεις, καθώς και πολλές ομαδικές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Νοέμβριο θα κυκλοφορήσουν δυο συλλογές διηγημάτων του από την Κάπα Εκδοτική.