Μεγάλη η χάρη του! Ο λόγος για τον «Ζαχαροζυμωμένο», την παράσταση με κούκλες της ομάδας «Πράσσειν άλογα» Εμμανουέλας Καποκάκη: Συμμετέχει στο «World Puppet Carnival» που πραγματοποιείται στην Ταϊλάνδη, από την 1η ως τις 10 Νοεμβρίου. Θα παρουσιαστεί και θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε 100 παραστάσεις από 80 χώρες _τη μετακίνηση της ομάδας υποστηρίζει το Υπουργείο Πολιτισμού.
Πέρυσι, ο «Ζαχαροζυμωμένος» είχε πάρει μέρος και είχε βραβευτεί στο αντίστοιχο φεστιβάλ στην Τζακάρτα με το βραβείο Αυθεντικής Σόλο παράστασης. Να θυμίσουμε ότι η πρεμιέρα του έργου είχε δοθεί τον Φεβρουάριο του 2010 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Η δουλειά της Καποκάκη στο θεάτρο κούκλας είναι γνωστή και μετρά δέκα πέντε παραγωγές για αρκετές από τις οποίες έχει επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟ. Με την ομάδα της «Πράσσειν Άλογα» έχει συμμετάσχει σε 8 Διεθνή Φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων στο Κάιρο, την Κολωνία και τη Ρουμανία όπου και η δουλειά της διακρίθηκε.
Αυτή την περίοδο η ομάδα ετοιμάζει την καινούρια της παραγωγή «Ο Χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει» που μιλάει για τον κύκλο του νερού συνδέοντας τον με τον κύκλο της ζωής του ανθρώπου. Φέτος η παράσταση θα περιοδεύσει στα σχολεία.