«Αρμός» στον Σταυρό του Νότου
Το συγκρότημα «Αρμός» από την Κρήτη εμφανίζεται στις 27 Οκτωβρίου στον Σταυρό του Νότου. Εχοντας στις αποσκευές τους ήδη τρία άλμπουμ και συνεργασίες με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες, οι Αρμός παρουσιάζουν τραγούδια από τις δισκογραφικές δουλειές «Αμόνι και νερό» (2007), «Ανεμοι και Παλίρροιες» (2010) αλλά και από τον πρόσφατο νέο δίσκο τους με τίτλο «Μια σταγόνα Φως». Συμπράττουν οι Μελίνα Κανά, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κορίνα Λεγάκη. Ωρα έναρξης: 22.30.

Παράσταση

«Μάντεψε» από τη Δανδουλάκη
Η αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» επιστρέφει στη σκηνή του θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη, στη διασκευή και στη σκηνοθεσία των Ρέππα – Παπαθανασίου. Σασπένς, ανατροπές, εκπλήξεις και γέλιο σε μια έξυπνη και καλοστημένη παράσταση. Με την Κάτια Δανδουλάκη και τους Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Τάσο Κωστή, Τζόυς Ευείδη, Ελένη Κρίτα, Παντελή Καναράκη. Παραστάσεις κάθε Τετάρτη στις 19.30, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, κάθε Σάββατο στις 18.00 & 21.00 και κάθε Κυριακή στις 18.00.

Θέατρο


Η Σμύρνη καίγεται…

Το θεατρικό έργο «Σμύρνη μου αγαπημένη» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μιμής Ντενίση κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη στο «Θέατρο» του Ελληνικού Κόσμου. Με τους Μιμή Ντενίση, Κώστα Βουτσά, Τάσο Χαλκιά, Τάσο Νούσια, Μιχάλη Μητρούση, Χριστίνα Αλεξανιάν, Κρατερό Κατσούλη, Δημήτρη Μακαλιά, Κατερίνα Γερονικολού κ.ά. Μαζί, ζωντανά η ορχήστρα Εστουδιαντίνα. Παραστάσεις Τετάρτη-Πέμπτη 19.00, Παρασκευή-Σάββατο 20.30, Κυριακή 18.30.

«Ε-φυγα» από το Συνεργείο

Βασισμένη σε αληθινές ιστορίες μεταναστών από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν ή το Μπανγκλαντές είναι οι ήρωες της παραγωγής του Συνεργείου «Ε-φυγα» της Γιολάντας Μαρκοπούλου. Παραστάσεις 29-31/10 και 5-7/11, στις 21.30.
Πρεμιέρα στο Eliart

«Το μυστικό της Κοντέσας Βαλέραινας» του Γρηγορίου Ξενοπούλου ανεβαίνει στο θέατρο Eliart, σε σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη, με τη Μαρία Σκούντζου στον ρόλο του τίτλου. Παίζουν οι ηθοποιοί Αννέτα Παπαθανασίου, Χρήστος Ευθυμίου κ.ά.
«Toc Toc» και πάλι στο Ηβη

Η κωμωδία του Λόρεντ Μπάφι «Toc Toc» ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν στο θέατρο Ηβη, με τους Κώστα Σπυρόπουλο (που σκηνοθετεί την παράσταση), Χρήστο Βαλαβανίδη κ.ά.
Οπερα


«Κάρμεν» από τη Μετροπόλιταν

Με τη θρυλική όπερα «Κάρμεν» του Μπιζέ συνεχίζεται η σειρά των αναμεταδόσεων από τη Μητροπολιτική Οπερα της Νέας Υόρκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης και σε επιλεγμένους χώρους ανά την Ελλάδα με την υποστήριξη του ομίλου ANT1. Την 1η Νοεμβρίου, στις 18.55.
«Αρκούδα» ως όπερα στο Σημείο

Εμπνευσμένη από την «Αρκούδα» του Τσέχοφ είναι η όπερα του βρετανού συνθέτη Γουίλιαμ Γουόλτον που ανεβαίνει από τον Νίκο Διαμαντή στο θέατρο Σημείο. Λιμπρέτο Γ. Γουόλτον – Πολ Ντεν. Παίζουν: Ειρήνη Αθανασίου, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Μιχάλης Ψύρας, Μιχάλης Κατσούλης. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30.
Μουσική


«Lamento» στο Μέγαρο

«Lamento» είναι ο τίτλος της συναυλίας που παρουσιάζουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος) οι Latinitas Nostra και ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (τσέμπαλο και εκκλησιαστικό όργανο). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Καρίσιμι, Ρόσι, Στρότσι και Προβεντσάλε. Συμμετέχει η μέτζο σοπράνο Ρομίνα Μπάσο. Στις 30/10.
«Σλάβικη Ψυχή»

Την τρίτη συναυλία του κύκλου «Σλάβικη Ψυχή» δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ και Ράινχολτ Γκλιέρ. Μουσική διεύθυνση Μίροσλαβ Γιάτσεκ Μπλάστσικ. Στις 31/10, στις 20.30.
Ταξίδι μετά μουσικής στο Αγγέλων Βήμα

Το «Υπερωκεάνιο Empire» σαλπάρειστο Αγγέλων Βήμα στις 29/10 ένας «μουσικός ωκεανός», γεμάτος μελωδία, ξεκινώντας από τους μεγάλους συνθέτες της όπερας και φτάνοντας στα δημοφιλή ρετρό ελληνικά τραγούδια. Στη σκηνή η υψίφωνος Ελπινίκη Ζερβού, στο πιάνο ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, στην κιθάρα και στο σαξόφωνο ο Κώστας Φραντζής. βασίζεται σε μία ιδέα του Τόλη Τατόλα, ο οποίος υπογράφει και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Στο Αγγέλων Βήμα.
Πετρολούκας Χαλκιάς στο Half Note

O Πετρολούκας Χαλκιάς εμφανίζεται απόψε και αύριο βράδυ στο τζαζ κλαμπ Half Note με τον Αντώνη Κυρίτση στο τραγούδι. Ωρα έναρξης: 21.30.
Χορός
«Δάσος» & «Blind Spot»

Δύο παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν για δύο βραδιές: «Δάσος», σε χορογραφία της Ιωάννας Πορτόλου με τη Σεσίλ Μικρούτσικου και τον Γιάννη Νικολαΐδη και «Blind Spot» σε χορογραφία και ερμηνεία του Γιάννη Νικολαΐδη. Στις 31/10 και 1/11, στο σκηνή της οδού Φρυνίχου, στην Πλάκα. Στις 21.15.
Εκδήλωση


Εναλλακτικές για τα παιδιά

Ημερίδα με θέμα «Εναλλακτικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Για ένα διαφορετικό σχολικό μάθημα» οργανώνει η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας της Σχολής Μωραΐτη την Πέμπτη (Παπαναστασίου & Αγίου Δημητρίου, Π. Ψυχικό, 18.30).
Εκθέσεις


«Χρήσιμη» τέχνη στην «Iris»

Η εικαστικός Στέλλα Ευγένα παρουσιάζει ως τις 10 Νοεμβρίου στην γκαλερί «Iris» (Αντήνορος 12, Παγκράτι) έργα από ποικίλα υλικά, πάνελ με ζωγραφισμένα πάνω ιαπωνικά δέντρα, χρηστικά γλυπτά και έπιπλα εσωτερικού χώρου, έως και διακοσμημένα παραβάν. Ολα δοσμένα με καθαρότητα και τη λάμψη του ελληνικού ουρανού.
Σεβαστάκης στη Γρηγοριάδη

Η έκθεση έργων του Δημήτρη Σεβαστάκη «The uneasy gaze» πραγματοποιείται από τις 29 Οκτωβρίου ως και τις 7 Δεκεμβρίου στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη (Μαρίνου Αντύπα 18, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 210 2719.744).
Κινηματογράφος


Καζαντζάκης στην Αλκυονίδα

O κινηματογράφος Αλκυονίς New Star Art Cinema και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Μνήμης και Τιμής κατά τη διάρκεια του οποίου θα προβληθούν οι ταινίες «Αλέξης Ζορμπάς» του Μιχάλη Κακογιάννη, «Ο τελευταίος πειρασμός» του Μάρτιν Σκορσέζε και «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Ζυλ Ντασσέν. Από την Κυριακή 26 Οκτωβρίου ως την Κυριακή 2 Νοεμβρίου. Αλκυονίς: Ιουλιανού 42-46, τηλ. 210 8220.008.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ