Από το Τορόντο όπου ζει και εργάζεται ο Φρανκ Βίβα, συνεργάτης του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ), βραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εικονογράφος, που έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα του περιοδικού «New Yorker», των «Νew York Times» και άλλων αμερικανικών εντύπων, ήρθε στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας (απόδοση: Χρήστος Μπουλώτης, εκδόσεις Μέλισσα, 2014). Θα περιμένει με τους μαρκαδόρους του και πολλές εκπλήξεις τους μικρούς φίλους του το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, στις 12.00 στον εκδοτικό οίκο Μέλισσα (Σκουφά 58).

Πώς βιβλία μεταμορφώνονται σε πύργους και ρολά χαρτιού τουαλέτας σε καρέκλες; Τι σημαίνει έργο τέχνης; Πώς φτάνεις στις αληθινές απαντήσεις; Στα ερωτήματα απαντά το βιβλίο Ο μικρός Φρανκ αρχιτέκτονας, που εισάγει τα παιδιά, ηλικίας τριών ως οκτώ ετών, στην αρχιτεκτονική κεντρίζοντας την κατασκευαστική φαντασία τους. Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του μικρού Φρανκ, που είναι αρχιτέκτονας. Ζει στη Νέα Υόρκη με τον παππού του, τον μεγάλο Φρανκ, και με τον σκύλο τους, τον Έντι. Οι δύο αρχιτέκτονες έχουν πολύ διαφορετική άποψη για το τι φτιάχνουν οι αρχιτέκτονες για τους ανθρώπους. Επειτα από μια επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης ο μικρός Φρανκ νιώθει μεγαλύτερος και ο μεγάλος Φρανκ αισθάνεται νεότερος και λίγο πιο σοφός.
Το βιβλίο εγκαινιάζει την παιδική σειρά των εκδόσεων Μέλισσα, που ειδικεύονται σε εκδόσεις τέχνης και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Με γνώμονα ότι η αγάπη για τον αρχαίο κόσμο, την αρχιτεκτονική και γενικότερα την τέχνη δεν εμφυτεύεται ξαφνικά σε ώριμες ηλικίες αλλά ξεκινά από την παιδική, ο εκδοτικός οίκος ανέπτυξε μια σειρά βιβλίων γύρω από τα θέματα αυτά ειδικά για παιδιά, τα οποία με τρόπο ελκυστικό, χρησιμοποιώντας μυθοπλαστικά εργαλεία και χιούμορ, θα μυήσουν τα παιδιά στα μυστικά της τέχνη.