Στον Μάκη Τσίτα και στο μυθιστόρημά του «Μάρτυς μου ο Θεός» (Κίχλη, 2013) δόθηκε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014, όπως ανακοινώθηκε σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης από την αποχωρούσα Επίτροπο για θέματα πολιτισμού Ανδρούλα Βασιλείου.

Βραβεία δόθηκαν σε πρωτοεμφανιζόμενους πεζογράφους, αλλά με παρουσία ήδη στα γράμματα, από 13 χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη». Τα βραβεία, που περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο και τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν μεταφράσεις του βραβευμένου έργου σε άλλες γλώσσες, θα απονεμηθούν στις 18 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Μέσω του σημαντικού αυτού βραβείου έχει δοθεί στήριξη από το 2009 σε 203 μεταφράσεις 56 βιβλίων σε 20 ευρωπαϊκές γλώσσες.

Μέλη της κριτικής επιτροπής για την Ελλάδα ήταν ο συγγραφέας και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης, η εκδότρια Αναστασία Λαμπρία, ο δοκιμιογράφος Διονύσης Μαγκλιβέρας, ο βραβευμένος με το ευρωπαϊκό αυτό βραβείο πεζογράφος Κώστας Χατζηαντωνίου και πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο συγγραφέας και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Συγγραφέων Γιώργος Χουλιάρας.