«Με εκκίνηση και οδηγό φωτογραφίες που τράβηξε η ίδια και οι οποίες λειτουργούν ως ένα είδος «ημερολογιακών σημειώσεων», ερεθισμάτων και μνημονικών ανακλήσεων, παρουσιάζει συνθέσεις, όπου το ατομικό συμβιώνει με το συλλογικό […]. Τόποι οικείοι και συνάμα ανοίκειοι. Απόηχοι και σπαράγματα μιας αλλοτινής ζωής που πέρασε και χάθηκε. […]» Τα λόγια του Γιάννη Μπόλη, Ιστορικός Τέχνης, Επιμελητής ΚΜΣΤ δίνουν συνοψίζουν την ατομική έκθεση «Ό,τι απέμεινε» της Λίλας Παπούλα (φωτογραφία) που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου.

Τα έργα της Λίλας Παπούλα, χαρακτηρίζονται από την σχεδόν «αυτόματη» γραφή τους, τις συνεχείς επεμβάσεις και επικαλύψεις, αλλά και την ίδια την υφή της ματιέρας, τα οποία συνδυαστικά αποπνέουν μια αδιόρατα νοσταλγική διάθεση όχι όμως και θλίψη. Ενώ τα ερείπια που διαφαίνονται στα έργα της εικαστικού έχουν τον χαρακτήρα του «τελεσίδικα εγκαταλειμμένου», μέσα όμως από αυτά δημιουργείται η αίσθηση μιας επιτελεσμένης φθοράς. «Ανεξίτηλα τα στίγματα της κοινότοπης καθημερινότητας των ανθρώπων που κάποτε τα κατοικούσαν, οι οποίοι είναι παρόντες μέσα από την απουσία τους» λέει ο Γ. Μπόλης.
Η Λίλα Παπούλα που γεννήθηκε στην Αθήνα διδάχθηκε ζωγραφική από τον Μίμη Κοντό, σπούδασε στο St΄ Martins School of Art, Λονδίνο και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Από το 1989 ως το 1992, δίδαξε ζωγραφική στην Μέση Εκπαίδευση και μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει 17 ατομικές εκθέσεις. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες συλλογές: Βουλή των Ελλήνων, Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίννων, Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας, Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου, Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Μουσείο Βορρέ, και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ Σκουφά 4, Κολωνάκι, 10673
Τηλ. 210-3643025, 210-3603541