Περισσότερες από 70 ταινίες και 20 σενάρια θα παρουσιαστούν την εφετινή χρονιά στο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου που εφέτος θα υποδεχτεί το κοινό του την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου με την ειδική προβολή των «Τρωάδων» του Μιχάλη Κακογιάννη.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα

Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν στα Westbourne Studios (242 Acklam Road, London W10 5JJ) δίπλα στην πιο καλλιτεχνική συνοικία του Λονδίνου, το Πορτομπέλο, ενώ θα παρουσιαστούν διαδικτυακά 20 επιλεγμένα σενάρια μικρού και μεγάλου μήκους.
Στις ταινίες συμπεριλαμβάνονται μυθοπλασίας μεγάλου μήκους όπως η «Τελική αποπληρωμή» του Αλεξανδρου Λεονταρίτη και η «Παν-δη-μία» του Δημήτρη Πιατά, μυθοπλασίας μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ όπως το «Παναγιώτης Τέτσης Παίζοντας με τα χρώματα» του Γιάννη Βαμβακά, πειραματικές και ταινίες βιντεοτέχνης.
Το φεστιβάλ δέχεται όπως πάντα ταινίες και σενάρια από σύγχρονους Έλληνες δημιουργούς από όλο τον κόσμο, αλλά και από ξένους των οποίων η δουλειά έχει ελληνικό ενδιαφέρον. Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χρήστου Προσύλη, εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά γεγονότα παρουσίασης του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στη βρετανική μητρόπολη .
Ταυτόχρονα ανοίγει ευκαιρίες δια-δικτύωσης και συνεργασίας και προωθεί τις νέες τεχνολογίες, που συνδυάζουν το παλιό καλό σινεμά με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη πραγματικότητα.
Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες του φεστιβάλ, με πλήρη περιγραφή των ταινιών και των σεναρίων –συμπεριλαμβανομένου φωτογραφικού υλικού και trailers.
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 18 Οκτωβρίου με την απονομή των «Βραβείων Οδυσσέας» στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου (26 Crowndale Road, London, NW1 1TT), όπου και θα βραβευτούν οι καλύτερες ταινίες του φεστιβάλ σε διάφορες κατηγορίες, όπως επίσης και ηθοποιοί, σεναριογράφοι, δημιουργοί και καλλιτέχνες.