Από 30 έως 50 εκατομμύρια δολάρια θα μπορούσε να πωληθεί πίνακας του Βαν Γκογκ που δημοπρατείται τον Νοέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Ο πίνακας «Νεκρή Φύση – Βάζο με μαργαρίτες και παπαρούνες», ένα από τα ελάχιστα έργα που είχε πωληθεί στη διάρκεια της ζωής του Βαν Γκογκ δημοπρατείται από τον Οίκο Sotheby’s.

Η Νεκρή Φύση είχε αγοραστεί από τον Γκαστόν Αλεξάντρ Καμεντρόν, έναν αξιοσημείωτο συλλέκτη Ιμπρεσιονιστικών έργων, που τελικά το πούλησε στην Paul Cassirer Gallery το 1911.

Ο πίνακας παρέμεινε με μια σειρά από ιδιωτικές συλλογές στη Γερμανία μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1920, όταν και έφτασε στο Λονδίνο και τελικά στη Νέα Υόρκη -ένα από τα πρώτα έργα του καλλιτέχνη που εισήλθαν στις Ηνωμένες Πολιτείες- όπου πωλήθηκε από την Knoedler Gallery το 1928 στον Α. Κόνγκερ Γκουντγίαρ.

Γνωστός ως ένας από τους κύριους ιδρυτές του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, ο Γκουντγίαρ κράτησε αυτό το έργο στην ιδιωτική συλλογή της οικογένειάς του.

Τελικά δόθηκε ως δώρο από την οικογένεια Γκουντγίαρ στην Πινακοθήκη Albright-Knox στο Μπάφαλο, όπου εκτέθηκε για πάνω από 30 χρόνια πριν πωληθεί, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας.