Σε ηλικία 82 ετών πέθανε το περασμένο Σάββατο στο Αμστερνταμ ο Ολλανδός σκηνοθέτης Τζορτζ Σλούιζερ, γνωστότερη ταινία του οποίου ήταν η «Απαγωγή» την οποία μάλιστα γύρισε δυο φορές, μια στην πατρίδα του ως «Spoorlos» το 1988 και μια στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1993 με πρωταγωνιστές τον Τζεφ Μπρίτζες, τον Κίφερ Σάδερλαντ και την άγνωστη ακόμη εκείνη την εποχή, Σάντρα Μπούλοκ (δείτε βίντεο).

Γεννημένος στις 25 Ιουνίου του 1932 στο Παρίσι, ο Σλούιζερ που ήταν επίσης σεναριογράφος και παραγωγός έκανε το ντεμπούτο του στην σκηνοθεσία το 1961 με την ταινία «De lage landen» (σ.σ. «Κρατείστε την θάλασσα») η οποία είχε παρουσιαστεί στο φεστιβάλ Βερολίνου κερδίζονται μια ειδική Αργυρή Αρκτο Silver Bear.
Τα αμέσως επόμενα χρόνια ο Τζ. Σλούιζερ δούλεψε στον χώρο του ντοκιμαντέρ και το 1972 σκηνοθέτησε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του, «Joao and the Knife» (σ.σ. «Ο Ζοάο και το μαχαίρι») που επίσης διαγωνίστηκε στο επίσημο τμήμα του φεστιβάλ Βερολίνου. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ εκτιμούσε ιδιαιτέρως το έργο του. Το 1992 παρουσίασε το «Utz» κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Μπρους Τσάτουϊν (Αργυρή Αρκτος καλύτερου ηθοποιού για τον Ανατολικογερμανό Αρμιν Μιούλερ Σταλ) και έξι χρόνια αργότερα, το «Τhe Commissioner» (σ.σ. «Ο επιθεωρητής».
Πέρσι, στο εκτός διαγωνισμού τμήμα του ιδίου φεστιβάλ, ο Σλούιζερ παρουσίασε το υπαρξιακό, σύγχρονο γουέστερν του, «Dark Blood» του οποίου ο πρωταγωνιστής Ρίβερ Φίνιξ είχε πεθάνει προτού ολοκληρωθούν τα γυρίσματα. Η ταινία δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί επειδή το υλικό με τον Φίνιξ έπρεπε να παραδοθεί στους ασφαλιστές. Ο Σλούιζερ δεν σταμάτησε ποτέ την προσπάθεια να αποκτήσει το υλικό και εν τέλει τα κατάφερε.