Με φαντασμαγορικά τρισδιάστατα εφέ, από τα οποία μπορούμε να πάρουμε μια γεύση παρακολουθώντας το πρώτο υποτιτλισμένο στα ελληνικά τρέιλερ της ταινίας «Exodus: Gods and Kings» που παραχώρησε κατ’ αποκλειστικότητα στο ΒΗΜΑ η εταιρία ΟDEON, ο Ρίντλεϊ Σκοτ υπόσχεται μια ολοζώντανη ανάπλαση της βιβλικής ιστορίας του Μωυσή και του Αιγυπτίου Φαραώ Ραμσή.

Το «Exodus: Gods and Kings», τελευταία ταινία του βετεράνου βρετανού σκηνοθέτη, δημιουργού των επιτυχιών «Αλιεν», «Μπλέιντ Ράνερ», «Ο Μονομάχος» και «Προμηθέας», αναμένεται να είναι μια πραγματικά πληθωρική, επική περιπέτεια, πάνω στην τολμηρή ιστορία ενός ανθρώπου που είχε το κουράγιο να αναλάβει μία ολόκληρη αυτοκρατορία. Ο Μωϋσής μάχεται ενάντια στον Αιγύπτιο Φαραώ Ραμσή, θέτοντας 600.000 σκλάβους σε ένα τεράστιο ταξίδι διαφυγής από την Αίγυπτο και τον θανάσιμο κύκλο της. Για το σενάριο της ο κάτοχος Οσκαρ για την «Λίστα του Σίντλερ» Στίβεν Ζαίλιαν συνεργάστηκε με τους Μπιλ Κόλετζ και Ανταμ Κούπερ.
Τους Μωυσή και Ραμσή υποδύονται αντιστοίχως ο Κρίστιαν Μπέιλ και Τζόελ Έντγκερτον, κυρίαρχες μορφές σε ένα εντυπωσιακό καστ που επίσης περιλαμβάνει τον Μπεν Κίνγκσλεϊ, την πάλαι ποτέ Ρίπλεϊ των ταινιών «Αλιεν», Σιγκούρνι Γουίβερ και τον ανερχόμενο Άαρον Πολ.
Οπως έχει επισημανθεί και στο παρελθόν, η υπερπαραγωγή της 20th Century Fox πρόκειται να ανοίξει στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο. Αν δεν αλλάξει κάτι θα διανεμηθεί σε μεγάλο κύκλωμα την Πέμπτη 11 του μηνός. Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για να προβλέψει κανείς τα προσεχή βραβεία Οσκαρ, δεν είναι καθόλου απίθανο η ταινία να συμμετάσχει στην κούρδα των επόμενων βραβείων.