Η συμπαραγωγή Ελλάδας, Αγγλίας και Γαλλίας «Πρόμαχος» που παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από το ΒΗΜΑ της Κυριακής ενώ ακόμα γυριζόταν στην χώρα μας, θα αρχίσει να προβάλλεται στους ελληνικούς κινηματογράφους τον ερχόμενο Νοέμβριο, στις 27 του μηνός.

Ο Παντελής Κοντογιάννης, η Κασσάνδρα Βογιατζή, ο Γιώργος Χωραφάς, ο Γιώργος Βογιατζής, ο Σπύρος Φωκάς, ο Τζιάν Κάρλο Τζανίνι και ο Πολ Φρίμαν πρωταγωνιστούν στην ταινία των ελληνικής καταγωγής Αμερικανών αδελφών Κόρτι και Τζον Βούρχη οι οποίοι μέσω μιας ερωτικής ιστορίας με φόντο την εκρηκτική ατμόσφαιρα της Αθήνας του 2011 καταπιάνονται με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα.
Όλα αρχίζουν όταν μια ομάδα Ελλήνων δικηγόρων αποφασίζει να μπει στην διαδικασία δικαστικού αγώνα για την επιστροφή των περίφημων μνημείων. Το πρώτο βήμα γίνεται στη Βρετανία, όπου το δικαστήριο εξετάζοντας τα επιχειρήματα των μηνυτών, αποφαίνεται ότι δεν μπορεί να εκδικάσει μια υπόθεση του 19ου αιώνα εν έτει 2014. Στη συνέχεια η ομάδα καταφεύγει στο Δικαστήριο της Χάγης.
Ενδιαφέρον όμως έχει και το ότι το σενάριο βασίζεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από νομική εταιρεία της Ουάσιγκτον προκειμένου να συσταθεί η νομική υπόθεση και να παρουσιαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο εκ μέρους της Ελλάδας. Συνεταίρος και δικηγόρος είναι ο πατέρας των σκηνοθετών.
Ο «Πρόμαχος» έχει γυριστεί σε σημεία της Αθήνας, στην Καβάλα αλλά και στην Πέρδικα της Αίγινας και θα διανεμηθεί στις αίθουσες από την εταιρεία Filmboy