Bαλέρι Γκέργκιεφ, Λεωνίδας Καβάκος, Ντανιέλε Γκάτι, Ζούμπιν Μέτα, Σβετλάνα Ζαχάροβα. Τα παραπάνω είναι μερικά, μόνο, από τα λαμπερά ονόματα που θα εμφανιστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την καλλιτεχνική περίοδο 2014-2015. Εν αναμονή της επίλυσης των χρονιζόντων προβλημάτων του, το πρόγραμμα της σεζόν παρουσιάστηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Κουρουπό με πυρήνα το θεμελιώδες στοιχείο της ύπαρξής του: την κλασική μουσική.

Πέρα από τις δημοφιλείς σειρές («Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλοι Μαέστροι», «Μεγάλοι Ερμηνευτές», «Γέφυρες» κ.α) οι οποίες συνεχίζονται, ο προγραμματισμός του Μεγάρου κινείται σε μια σειρά άξονες: στήριξη ελληνικής δημιουργίας, συνεργασίες με άλλους φορείς (KOA, EΛΣ κ.α) χορός και θέατρο, εκπαιδευτικές δράσεις κ.α

Το Megaron Plus ενισχύεται με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Ανάμεσά τους η συνεργασία με το London School of Economics την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μεγάρου Ιωάννης Μάνος και αφορά σ’ έναν κύκλο διαλέξεων-μαθημάτων από καθηγητές του LSE.

«Το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2014-2015 όχι μόνο συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του ΜΜΑ στα χρόνια της κρίσης, αλλά διευρύνει αυτή την επιτυχημένη απάντηση στην πρόκληση των καιρών» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας.

Ο Υπουργός συνεχίζει επισημαίνοντας πως μιλάμε ουσιαστικά για Νέο Μέγαρο, η δημιουργία του οποίου «συμπληρώνεται από το επικείμενο νέο καθεστώς λειτουργίας του, που αποσαφηνίζει τις σχέσεις Πολιτείας-ΟΜΜΑ, διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και, τονίζω, προασπίζει την πολιτιστική του αποστολή και όλα τα κεκτημένα επιτυχούς λειτουργίας και απόδοσης που χτίστηκα σιγά σιγά».