Το αυθεντικό Broadway show Disney της «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» έρχεται σε λίγους μήνες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της διεθνούς περιοδείας για τον εορτασμό των 20 χρόνων του στη σκηνή. Για το ανέβασμα της παράστασης στη Θεσσαλονίκη που θα ανέβει στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους, από τις 12 έως τις 23 Νοεμβρίου, συνέπραξαν οι Disney Theatrical Productions, NETworks, Broadway Entertainment Group και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Βασισμένη στην βραβευμένη με Οσκαρ ταινία κινουμένων σχεδίων του 1991, η μιούζικαλ εκδοχή της «Πεντάμορφης και του Τέρατος» της Disney, ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway το 1994, όπου κέρδισε εννέα υποψηφιότητες στα βραβεία Tony. Ακόμα και σήμερα βρίσκεται στην λίστα των πιο μακρόβιων και επιτυχημένων εμπορικά show του Broadway όλων των εποχών. Από την πρώτη χορήγηση άδειας μεταφοράς του έργου το 2004, έχουν πραγματοποιηθεί παραγωγές σε 22 χώρες, με πάνω από 35 εκατομμύρια θεατές, σε 8 διαφορετικές γλώσσες και πάνω από 28 χιλιάδες παραστάσεις –που ισοδυναμούν με περιοδεία 67 χρόνων, και εισπράξεις πάνω από $ 1.7 δις.
Η «Πεντάμορφη και το Τέρας» της Disney είναι η ιστορία της Μπελ που ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, και το Τέρας, τον νεαρό πρίγκιπα που έχει μεταμορφωθεί σε άσχημο τέρας από τα ξόρκια μιας μάγισσας. Αν το Τέρας μάθει να αγαπά και να αγαπιέται τότε τα μάγια θα λυθούν και θα γίνει ξανά ο πραγματικός του εαυτός. Αλλά ο χρόνος τελειώνει…
Σκηνοθέτης του μιούζικαλ είναι ο Ρομπ Ροθ και χορογράφος ο Mατ Γουέστ ενώ τα κουστούμια είναι της Aν Χοουλντ Γουόρντ που έχει κερδίσει το βραβείο Tony για το ίδιο έργο. Μεγάλο ρόλο για την επιτυχία του κινηματογραφικού έργου έχει παίξει η μουσική του Aλαν Μένκεν και οι στίχοι του Χάουαρντ Ασμαν. Στο θεατρικό υπάρχουν επιπλέον τραγούδια σε μουσική και στίχους Tιμ Ράις («Ο Βασιλιάς των Λιονταριών»). Επίσης να προστεθεί ότι το βιβλίο είναι γραμμένο από την Λίντα Γούλβερτον σεναριογράφο των έργων «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών», «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Maleficent».
Ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης είπε ότι το έργο θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στην Θεσσαλονίκη και ότι σηματοδοτεί «μία σύμπραξη κομβικής σημασίας ανάμεσα στον Οργανισμό και την Walt Disney Company.»
Αυτή την περίοδο, υπάρχουν πέντε παραγωγές Disney Beauty and The Beast που παίζονται σε όλο τον κόσμο όπως στο Παρίσι, την Βόρεια Αμερική, την Ισπανία, την Ιαπωνία και την Γερμανία. Στη διεθνή περιοδεία που θα περάσει από τη Θεσσαλονίκη, σταθμοί θα είναι επίσης η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Καζακστάν, οι Φιλιππίνες, η Ταϋλάνδη, η Σιγκαπούρη και η Ινδονησία, η πρωτότυπη δημιουργική ομάδα του Broadway Disney Beauty and the Beast ενώνεται ξανά για να φέρει αυτό το μουσικοχορευτικό αριστούργημα στη ζωή.