Τη δική της Ειμι Γουάινχαουζ απέκτησε ξανά η αγορά του Κάμντεν στο Λονδίνο, αφού την Κυριακή έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μπρούντζινου αγάλματος της τραγουδίστριας και κατοίκου της περιοχής που έφυγε από τη ζωή πριν τρία χρόνια.

Το άγαλμα παρουσιάζει την Ειμι Γουάινχαουζ σε φυσικό μέγεθος, με το χέρι στη μέση και το χαρακτηριστικό της χτένισμα «λάχανο». Το μοναδικό στοιχείο που σπάει την γκρίζα απόχρωση του αγάλματος είναι ένα ζωντανό κόκκινο τριαντάφυλλο που τοποθετήθηκε στα μαλλιά της.

Πίσω από την κατασκευή και την τοποθέτηση του αγάλματος στο Κάμντεν βρίσκεται ο πατέρας της ερμηνεύτριας Μιτς, που όχι μόνο ενεπλάκη στον σχεδιασμό του αγάλματος αλλά και σε ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής του.

«Θα έρχομαι να το επισκέπτομαι όλη την ώρα. Στην αρχή ήταν δύσκολο να το αντικρίσω, αλλά τώρα αρχίζω να το συνηθίζω. Είναι εξίσου όμορφο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γουάινχαουζ. Από την πλευρά της, η μητέρα της τραγουδίστριας δήλωσε «ικανοποιημένη με το πώς εξελίχθηκε το άγαλμα γιατί μπορείτε να δείτε ότι είναι η Ειμι».

Παρόντες στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων ήταν, εκτός από συγγενείς και φίλους, θαυμαστές της που ταξίδεψαν μέχρι και από τη Βενετία και τη Χαβάη.