Η καλοκαιρινή σεζόν είχε ανοίξει με μεγάλες προσδοκίες για το πρώτο έργο που θα είχε την ευκαιρία να δει το αθηναϊκό κοινό στον ομολογουμένως εντυπωσιακό χώρο του «Σχολείου» της Ειρήνης Παπά στην Πειραιώς. Ο Σωτήρης Χατζάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού, το οποίο έχει τη δικαιοδοσία να γεμίσει αυτόν τον χώρο με παραστάσεις, μας είχε προϊδεάσει για κάτι πραγματικά ενδιαφέρον αναφερόμενος στο έργο «Τα δημιουργημένα συμφέροντα» του Χαθίντο Μπεναβέντε.

Ενα έργο καθόλου γνωστό στο ευρύ κοινό, που όμως είναι «επίκαιρο όσο ποτέ», όπως είχε ειπωθεί και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, καθώς μιλάει για τα τερτίπια της εξουσίας και πώς αυτή διαβρώνει τους πάντες και τα πάντα. Δυστυχώς όμως η παράσταση που σκηνοθέτησε ο ίδιος ο καλλιτεχνικός διευθυντής θύμιζε περισσότερο ένα άναρχο πάρτι μασκέ με τα τούλινα κοστούμια και τα καπέλα εποχής να πηγαινοέρχονται βγάζοντας μάτι παρά μια γέφυρα που ενώνει τα παιχνίδια εξουσίας άλλων εποχών με τη δική μας.

Κάθε αρχή και δύσκολη; Βάπτισμα του πυρός; Ας ελπίσουμε ότι τα μεγαλόπνοα σχέδια για τον συγκεκριμένο χώρο –που προσφάτως ανακοινώθηκε ότι θα ανοίξει τις πόρτες του και σε παραστάσεις νέων ομάδων –θα αρχίσουν σιγά-σιγά να πραγματοποιούνται, μια και το «Fantastico –Τα δημιουργημένα συμφέροντα» δεν κατάφερε να εξιτάρει τη φαντασία μας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ