Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται κρίσιμες ανακοινώσεις για την εξέλιξη των ανασκαφικών εργασιών στον τύμβο της Αμφίπολης την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Εχθές Τετάρτη η ανασκαφή έφερε στο φως τρία κομμάτια μάρμαρο με έντονο μαύρο και μπλε χρώμα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να γίνει η συντήρησή τους.

Διαψεύδουν την είδηση περί ανεύρεσης δύο επιγραφών μέσα στον τάφο της Αμφίπολης το πρωί της 10ης Σεπτεμβρίου ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η εν λόγω είδηση μεταδόθηκε νωρίτερα και σύμφωνα μ’ αυτήν οι δύο επιγραφές μεταφέρθηκαν ήδη στο Μουσείο της Αμφίπολης προκειμένου να διαβαστούν.

Η επίσημη ενημέρωση από το ΥΠΠΟΑ συνεχίστηκε την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου με την πρώτη απεικόνιση του υπό ανασκαφή τάφου και, όπως έγινε γνωστό, οι εργασίες στον λόφο Καστά συνεχίζονται με την αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων οριζόντια και σε όλη την έκταση του χώρου, ανάμεσα στον διαφραγματικό τοίχο με τις Καρυάτιδες και τον τρίτο τοίχο ενώ παράλληλα εκτελούνται εργασίες τεκμηρίωσης του συνόλου των αρχαιολογικών ανασκαφών.

Δήλωση του υπουργού Πολιτισμούκαι Αθλητισμού Κ. Τασούλα

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας ερωτηθείς για φήμες που ανεύθυνα κυκλοφορούν για ευρήματα στην ανασκαφή του λόφου Καστά στην Αμφίπολη, δήλωσε:

«Το ΥΠΠΟΑ και μόνον ενημερώνει τακτικά για την πορεία των ανασκαφικών εργασιών στο λόφο Καστά από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Έγκαιρα και υπεύθυνα πληροφορούμε για κάθε εύρημα που βρίσκεται και για την κατάστασή του.

Αντιλαμβάνεστε συνεπώς ότι ενημερώνουμε για ό,τι βρίσκουμε. Δεν γίνεται να ενημερώνουμε και για ό,τι δεν βρίσκουμε!»
.