Mε τη «Μήδεια» του Ευριπίδη σε μια πειραγμένη εκδοχή και μετάφραση του Μπεν Πάουερ ξεκινούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οι βραδιές του Νational Theatre Live. Η παράσταση, σε σκηνοθεσία της Κάρι Κράκνελ, με την Έλεν ΜακΚρόρι στον επώνυμο ρόλο, θα προβληθεί, με αγγλικούς υπότιτλους, την Πέμπτη (4/9, στις 21.00), στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη. Λίγες μέρες αργότερα (16/9), σειρά θα πάρει το «Λεωφορείον ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, στη ριζοσπαστική εκδοχή του σκηνοθέτη Μπένεντικτ Άντριους. Η Τζίλλιαν Άντερσον υποδύεται την Μπλανς Ντυμπουά, σε μια ερμηνεία που έχει θεωρηθεί ως η καλύτερη της καριέρας της _με ελληνικούς υπότιτλους.
Μέσα στη μιάμιση ώρα που διαρκεί η παράσταση της «Μήδειας», η εγκαταλελειμμένη διανύει την απόσταση που την οδηγεί στην αποτρόπαια πράξη της. Για την ερμηνεία της η Έλεν ΜακΚρόρι κέρδισε κοινό και κριτικούς.
Παραγωγή του Young Vic το «Λεωφορείο» προτείνει ένα καινούργιο ταξίδι σε αυτό το έργο, μέσα από μια παράσταση που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που μόλις πέρασε. Η Τζίλλιαν Άντερσον (γνωστή από τη σειρά X-Files) πλαισιώνεται από τον Μπεν Φόστερ, στον ρόλο του Στάνλεϋ Κοβάλσκ και τη Βανέσα Κίρμπι, στο ρόλο της αδελφής της Μπλανς, Στέλλας. Κι εδώ η κριτική αποθέωσε ερμηνείες και σύνολο.
Να θυμίσουμε ότι αυτές οι αναμεταδόσεις από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιούνται φέτος για 5η, συνεχή, χρονιά, πάντα σε συνεργασία με την Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο.
Εισιτήρια: 14 € και 7 € (φοιτητικά)
Πληροφορίες: 210 7282.333 & www.megaron.gr