Έως τις 7 Σεπτεμβρίου διαρκούν οι Γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Για οκτώ ημέρες η παλιά πόλη φωταγωγείται, γεμίζει ήχους και χρώματα.

Διάφορα σημεία του παραδοσιακού οικισμού της παλιάς πόλης θα φιλοξενήσουν, για μία εβδομάδα, συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών και τοπικών μουσικών συγκροτημάτων, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις παραδοσιακών και σύγχρονων σχημάτων, βραδιές λαογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, αφιερώματα στην ιστορία της Ξάνθης αλλά και πολλές παιδικές εκδηλώσεις.

Ο Βασίλης Λέκκας «άνοιξε», φέτος, τις γιορτές υπό τους ήχους του Μάνου Χατζιδάκι και πλαισιωμένος απότη Μικτή Χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού Ξάνθης.

Ο απερχόμενος δήμαρχος της Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης και ο νέος δήμαρχος Χρήστος Δημαρχόπουλος κήρυξαν την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων, στέλνοντας, όπως σημείωσαν και οι δύο, μήνυμα πολιτισμού, χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας προς κάθε κατεύθυνση.

Καλλιτέχνες όπως η Φωτεινή Δάρρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Πάνος Μουζουράκης, ο Δημήτρης Μπάσης και η Νάντια Μπουλέ, η Μελίνα Ασλανίδου και οι Decho θα ανέβουν, τις επόμενες μέρες, στην κεντρική σκηνή των Γιορτών Παλιάς Πόλης, στην πλατεία Μητροπόλεως, ντύνοντας μουσικά τα πρώτα φθινοπωρινά βράδια του Σεπτεμβρίου.

Για μια ακόμα χρονιά, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δράσεις του Λαογραφικού και Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης, δίνοντας τη δυνατότητα σε ντόπιους και επισκέπτες να γνωρίσουν την τοπική ιστορία της πόλης, μέσα από την αφήγηση ιστοριών και την προβολή ταινιών.