Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας γιορτάζει τα 35 χρόνια λειτουργίας του, παρουσιάζοντας στο κοινό μία αναδρομική έκθεση παιδιών, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στο Κόκκινο Σπίτι Χαλκίδας. Το Εργαστήρι, όραμα του πρώην Δήμαρχου Γιάννη Σπανού που έγινε πραγματικότητα με την μεγάλη συμβολή του Δημήτρη Μυταρά και της συζύγου του Χαρίκλειας, έχει διάφορα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες πλαισιωμένα από 15 δασκάλους αποφοίτους της Καλών Τεχνών (δίδαξαν μεταξύ άλλων ο νυν πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Μάριος Σπηλιόπουλος, ο αντί -πρύτανης Αγγελος Αντωνόπουλος και δάσκαλοι της ΑΣΚΤ όπως οι Λάκης Πατρασκίδης, Μιχάλης Μανουσάκης, η ίδια η Χ. Μυταρά αλλά και άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες)

Θα πραγματοποιηθούν γίνουν επίσης βραβεύσεις, ομιλίες και προβολές σε σχέση με τον πολιτισμό. Για όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από 5 έως 15 ετών στα εικαστικά εργαστήρια, με την καθοδήγηση των δασκάλων του Εργαστηρίου Τέχνης.
Συνδυάζοντας την αγάπη του για τις εικαστικές Τέχνες με την καταγωγή του Δ. Μυταρά από την Χαλκίδα, το ζεύγος Μυταρά συνέβαλε ώστε το εγχείρημα να πάρει μπροστά. Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας μόλις είχε κάνει τα πρώτα δειλά βήματα του στα μονοπάτια της Τέχνης, όπου κοσμεί μέχρι σήμερα την πόλη της Χαλκίδας προσφέροντας μεγάλο πολιτιστικό έργο.
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν τα δεκάδες βραβεία που έχουν απονεμηθεί στο Εργαστήρι Τέχνης από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μεγάλες εκθέσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, όπως στο Millesgarden (Στοκχόλμη-Σουηδία) το 1998 και στο Palazzo Vecchio, στη Φλωρεντία το 2001. Επίσης τα παιδιά του Εργαστηρίου έχουν λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς ζωγραφικής στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους κατακτώντας την πρώτη θέση.
Πληροφορίες για το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας:
Για παιδιά από 5 έως 18 ετών υπάρχουν τμήματα ζωγραφικής, comics & κεραμικής. Για τους ενήλικες λειτουργούν τμήματα ζωγραφικής, εικαστικής αναζήτησης, ιστορία τέχνης, κεραμικής, γλυπτικής, βασικού σχεδίου, φωτογραφίας & κοσμήματος.
Χαρίκλεια Μυταρά –Πρόεδρος Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας
Τηλ: 22210-81811
Fax: 22210-86366