Με 11 νέες προβολές ταινιών σε ισάριθμες πόλεις και χωριά της Ηλείας συνεχίζεται για τέταρτη εβδομάδα το πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες», που οργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους σε ορεινά χωριά και παραθεριστικά κέντρα του νομού. Οι εκδηλώσεις, οι οποίες γίνονται με τη συνεργασία τοπικών φορέων (σύλλογοι, κοινότητες και δραστήριες ομάδες ενεργών πολιτών), σημειώνουν μεγάλη επιτυχία καθώς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου και ιδιαίτερα των παιδιών.

Οι τελευταίες προβολές αυτού του φεστιβάλ που αναβιώνει την ιστορία του φορητού κινηματογράφου των δεκαετιών 1950-’70, έχουν προγραμματιστεί ως εξής: Σήμερα Πέμπτη στο Τραγανό, την Παρασκευή στα Λεχαινά, το Σάββατο στα χωριά Λαμπεία και Ορεινή και την Κυριακή στα χωριά Πελόπιο και Αρβανίτη.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρωθούν την προσεχή Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου στον Πύργο με τριπλή προβολή στο Επαρχείο, που θα ξεκινήσει στις 20:30 με την ταινία κινουμένου σχεδίου «Τα κουνουπάκια», θα συνεχιστεί στις 22:00 με τον «Ψύλλο» του Δημήτρη Σπύρου και θα τελειώσει με το «Strings», ένα κινούμενο σχέδιο με κούκλες για μεγάλους. Οι προβολές είναι προσφορά του Νεανικού Πλάνου, φορέα διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ολυμπίας και γίνονται με ελεύθερη είσοδο.
Σημειώνεται ότι τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν προβολές στα χωριά Καλυβάκια, Αγ. Ηλία, Πλουτοχώρι, Επιτάλιο, Γούμερο, Διάσελλα, Βρίνα, Πλάτανο, Μοιράκα, Μηλέα Ζαχάρως, Κούμανι, Φολόη, Αντρώνι, Αγ. Κυριακή, Στρέφι, Χελιδόνι, Χάβαρι και Περιστέρι καθώς και στην Αρχαία Ολυμπία.