Η ανίχνευση που ένας νεαρός οπτικός από την Ινδονησία κάνει προκειμένου να βρει τους υπαίτιους για μια τραγωδία της ζωής του είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «Η ματιά της σιωπής» («The look of silence») που γύρισε ο Αμερικανός Τζόσουα Οπενχάιμερ στην Ινδονησία. Η ταινία παρουσιάζεται την Πέμπτη εντός διαγωνιστικού τμήματος.
Οπως διαβάζουμε στο press kit της ταινίας, ο νεαρός μαθαίνει ότι οι δολοφόνοι του αδελφού του που εξακολουθούν να έχουν εξουσία, κατοικούν μόλις μερικούς δρόμους πιο κάτω από το σπίτι του.
Αποφασίζει να τους αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο, όμως η οργή δεν θα είναι χαρακτηριστικό του ανθρώπου που αναζητεί το δίκιο του, αλλά των ενόχων που τον βρίζουν και τον απειλούν ενώ εκείνος στέκεται απέναντί τους με αξιοπρέπεια.
Και αυτό ενδεχομένως να είναι το επίτευγμα του ντοκιμαντέρ που καταγράφει ωμά την συνάντηση χωρίς να ενδιαφέρεται για την ανάδειξη της αλήθειας ούτε για την συμφιλίωση. Είναι απλώς η συνάντηση των δολοφόνων με τον συγγενή του θύματος. Και ότι προκύψει…
Τι θα μπορούσε όμως να συμβεί από την στιγμή που ένας μικροκακοποιός κοντά στα 40 που μόλις αποφυλακίστηκε, αποφασίζει να κλέψει την σορό του… Τσάρλι Τσάπλιν ούτως ώστε να απαιτήσει λύτρα από την οικογένειά του γνωρίζοντας ότι ο βρετανός δημιουργός άφησε πίσω του αμύθητη περιουσία;
Η απάντηση βρίσκεται στην ταινία περιόδου «La rancon de la glorie» (Τα λύτρα της δόξας) που σκηνοθέτησε ο Ξαβιέ Μποβουά και προβάλλεται την Πέμπτη στο επίσημο πρόγραμμα της εφετινής διοργάνωσης.
Στον ρόλο του μικροκλέφτη εμφανίζεται ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Μπενουά Πουλβό, ενώ βασικό ρόλο στην ταινία κρατά η Ντολόρες Τσάπλιν, εγγονή του Τσάρλι Τσάπλιν, η οποία, φυσικά υποδύεται ένα μέλος της οικογένειάς του.
Την ώρα που όλα τα παραπάνω διαδραματίζονται μέσα στις σκοτεινές αίθουσες του Λίντο, στο κόκκινο χαλί της Sala Grande η Chopard αφήνει την δική της λάμψη.
Στην πρεμιέρα της Τετάρτης 27 Αυγούστου, η Ιταλίδα ηθοποιός και ανάδοχος του Φεστιβάλ Λουίζα Ρανιέρι εμφανίστηκε φορώντας σκουλαρίκια από λευκό χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια πουάρ (14 καράτια) και μπριγιάν, μπρασελέ σε λευκό χρυσό 18 καρατίων με διαμάντια fancy – cut (36 καράτια) και ένα δακτυλίδι σε λευκό χρυσό 18 καρατίων με ένα στρογγυλό διαμάντι.
Από την πλευρά της η Ιταλίδα top model Μπιάνκα Μπάλτι φόρεσε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια σε λευκό και ροζ χρυσό με σταφύλια από την συλλογή Nature με σπινέλες καμποσόν (19 καράτια), τσαβορίτες (7 καράτια) και χρωματιστά διαμάντια (3 καράτια).
Αλλά εκεί ήταν και η Γαλλίδα top model Κονστάνς Γιαμπλόνσκι φορώντας ένα ζευγάρι σκουλαρίκια σε μαυρισμένο λευκό χρυσό 18 καράτια με λουλούδια από όνυχα (9 καράτια) ροζ ζαφείρια σε σχήμα καρδιάς (6 καράτια), σπινέλες μαρκίζ (3 καράτια) και μαύρα μπριγιάν (2 καράτια).