«Είναι πολύ όμορφο πράγμα μια ταινία να προβάλλεται στον φυσικό της χώρο και η Υδρα είναι ο φυσικός χώρος αυτής της ταινίας». Ο σκηνοθέτης Γιάννης Βαμβακάς ακούγεται ενθουσιασμένος ενώ μιλά για την πορεία της δικής του ταινίας, «Παναγιώτης Τέτσης – Παίζοντας με τα χρώματα», του αξιόλογου ντοκιμαντέρ που γύρισε για τον ζωγράφο Παναγιώτη Τέτση.

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε με επιτυχία στις αίθουσες την περασμένη σεζόν αλλά πριν από μερικές μέρες ήρθε η σειρά της Υδρας, ο φυσικός χώρος για τον οποίο ο Βαμβακάς κάνει λόγο, αφού ο ζωγράφος είναι γέννημα -θρέμμα της και μοιράζεται πλούσιες αναμνήσεις για τα εκεί παιδικά του χρόνια.
Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στην αίθουσα της Μητροπόλεως της Υδρας το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Αυγούστου, γεγονός σημαντικό για το νησί αφού αυτές ήταν οι εκεί παρθενικές προβολές του. Ο ζωγράφος Π. Τέτσης παραβρέθηκε στις προβολές προτιμώντας όμως να παραμείνει στο περιθώριο, καθούμενος στις πίσω θέσεις όπως η σεμνότητά του επέβαλλε.
Η γέννηση του ντοκιμαντέρ οφείλεται στην ερευνήτρια της σύγχρονης ελληνικής τέχνης Λιμπέρτη Πολύζου η οποία έφερε σε επαφή τον ζωγράφο με τον σκηνοθέτη. Το «Παίζοντας με τα χρώματα» είναι μια εκ βαθέων «κατάθεση» του ζωγράφου που μιλάει για τη ζωή στην Υδρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, για τη σχέση του με το νησί, για την έλξη του στη ζωγραφική, για τη μετακόμισή του στον Πειραιά, για τις αναμνήσεις του από το μετρό του Παρισιού, για την αγαπημένη του Σίφνο και άλλα πολλά. Τελικά ο υπότιτλος «Παίζοντας με τα χρώματα» της ταινίας του Γ. Βαμβακά σχετίζεται με τα χρώματα ολόκληρης της ζωής του Τέτση, όχι μόνο των ζωγραφιών του.
Στον απόηχο των θερμών χειροκροτημάτων του διημέρου 16 και 17 στην αίθουσα της Μητροπόλεως αλλά και της τιμητικής πλακέτας που δόθηκε στον σκηνοθέτη, προστέθηκαν δυο ακόμη επιτυχίες για την ταινία: επιλέχτηκε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Greek Film Festival) που θα διεξαχθεί από 6 ως 17 Οκτωβρίου στο Λονδίνο και μπήκε στον κατάλογο του MEDIMED (Euro- Meditterannean Documentary Market), που θα γίνει στο Σίτζες της Βαρκελώνης από 17 ως 20 Οκτωβρίου.