Ποπ, ροκ, σουίνγκ αλλά και έντεχνη μουσική και τραγούδι περιλαμβάνει το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ενα πρόγραμμα το οποίο φιλοξενείται στους Κήπους του το τελευταίο διάστημα και στην αρχή και στο τέλος του καλοκαιριού. Η πρώτη σειρά συναυλιών έχει ως στόχο να υποδεχθούμε το καλοκαίρι και η δεύτερη να το αποχαιρετήσουμε αλλά και να πάρουμε παράλληλα κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Φοίβος Δεληβοριάς, Athena Ανδρεάδη, Δώρος Δημοσθένους, Marietta Fafouti, Ελεωνόρα Ζουγανέλη και Μίλτος Πασχαλίδης παρουσιάζουν τα προγράμματά τους από τις 5 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου.
Η αρχή λοιπόν στους Κήπους γίνεται με την «Αρμένικη βίζιτα» του Φοίβου Δεληβοριά στις 5 Σεπτεμβρίου. Μουσική και τραγούδια από το σύνολο του ρεπερτορίου του, με τη συνοδεία της τετραμελούς μπάντας του. Ο Φοίβος Δεληβοριάς έχει όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του αφήσει την προσωπική του σφραγίδα στη μουσική. Μοντέρνος ήχος, στίχος με χιούμορ, ενίοτε και καυστικός, αλλά και ένας τραγουδοποιός που ξέρει πώς να επικοινωνεί από σκηνής με το κοινό, γι’ αυτό και το τελευταίο δεν τον έχει αφήσει ποτέ μόνο του.
Τη σκυτάλη από τον Φοίβο παραλαμβάνει η Athena (Αθηνά Ανδρεάδη το όνομά της) στις 10 Σεπτεμβρίου. Πέντε χρόνια μετά την πρώτη της sold out εμφάνιση παρουσιάζει στον Κήπο του Μεγάρου ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τη δισκογραφία της αλλά και απρόσμενες διασκευές.
Η Athena καταφέρνει να παντρέψει γοητευτικά τη folk-rock, pop, jazz και κλασική μουσική με τις ελληνικές ρίζες της καταθέτοντας ταυτόχρονα τη δική της άποψη στη σύγχρονη τραγουδοποιία. Η τελευταία δισκογραφική δουλειά της με τίτλο «Γήινοι άγγελοι» έχει ελληνικό στίχο (σε ένα κομμάτι έχει συνεργαστεί με τη Λίνα Νικολακοπούλου), ενώ συμπαραγωγός της είναι ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου.
Στις 16 Σεπτεμβρίου είναι το βράδυ που πρέπει να φορέσουμε ελαφρά και άνετα ρούχα έτσι ώστε να χορέψουμε στους σουίνγκ ρυθμούς του Δώρου Δημοσθένους. «Let’s swing again» είναι ο τίτλος της συναυλίας που ο Δώρος Δημοσθένους σε συνεργασία με τη χορευτική ομάδα Athens Lindy Hop και το γυναικείο φωνητικό σύνολο 1, 2, 3 swing παρουσιάζει, γεμάτη τραγούδι, χορό και νοσταλγία. Μας προσκαλεί να τραγουδήσουμε τα πιο γοητευτικά, ερωτικά ξένα και ελληνικά ρετρό τραγούδια σε αισθαντικές τζαζ διασκευές και να χορέψουμε με αστραφτερά σουίνγκ από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Δύο ημέρες αργότερα, στον ίδιο χώρο πάντοτε, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στη σκηνή ανεβαίνει η Marietta Fafouti με το συγκρότημά της για να παρουσιάσει τη μουσική βραδιά με τίτλο «Shine». Λαμπερή αγγλόφωνη ποπ από την ελληνίδα τραγουδοποιό, παραμύθια ντυμένα με μουσικές, λίγος ηλεκτρισμός και πολλή φαντασία αποτελούν τα συστατικά στοιχεία του σόου της Μαριέττας Φαφούτη. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν πολλά τραγούδια από το ακυκλοφόρητο τρίτο άλμπουμ της, ενώ θα έχουν την τιμητική τους ο πρώτος δίσκος της Μαριέττας «Try a little romance», ο δεύτερος «Homemade Joy», αλλά και αγαπημένες ξέφρενες διασκευές που θα αποτελέσουν το κερασάκι στην τούρτα για το πιο φωτεινό πάρτι του καλοκαιριού.
Το πρώτο εικοσαήμερο του Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τη μουσική παράσταση με τίτλο «Η δύναμή σου, δύναμή μου». Το πρόγραμμά της περιλαμβάνει φυσικά τραγούδια από τον πρώτο της προσωπικό δίσκο «Ελα» το 2008 έως τον πλέον πρόσφατο «Μετακόμιση τώρα», στο οποίο περιλαμβάνεται και η τελευταία της μεγάλη επιτυχία «Μετακόμιση τώρα» με τον Κώστα Λειβαδά.
Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη ακολουθεί στις 27/9 ο Μίλτος Πασχαλίδης στη μουσική βραδιά με τίτλο «Αυτοί μού λείπουν πιο πολύ». Χωρίς η συναυλία να έχει τη λογική μνημοσύνου, ο τραγουδοποιός αναμένεται να παρουσιάσει στο κοινό ένα πρόγραμμα όπου μπλέκει κομμάτια αγαπημένων του φίλων που λείπουν με τα δικά του τραγούδια. Μια βραδιά απρόβλεπτη που αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα.

HeliosPlus