Ακρως εντυπωσιακό αλλά και ατμοσφαιρικό δείχνει να είναι το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Mad Max Fury Road» του Τζορτζ Μίλερ, δημιουργού της ομότιτλης τριλογίας ταινιών που άρχισε το 1979 και έκλεισε το 1986. Σε μια μετα-αποκαλυπτική εποχή, όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία, ένας δυναμικός άνδρας που θρηνεί τον χαμό της γυναίκας και του παιδιού του και μια γυναίκα που πιστεύει ότι στην άλλη πλευρά της ερήμου βρίσκεται η ελπίδα συνεργάζονται για να τα καταφέρουν. Τα εμπόδια θα είναι τεράστια…
Η ταινία είναι μια παραλλαγή του πρώτου «Mad Max» που γύρισε ο Μίλερ, στον οποίο οφείλει ένα μεγάλο μέρος της διεθνούς καριέρας του ο πάλαι ποτέ πρώτος διδάξας στον ρόλο, Μελ Γκίμπσον. Ο Γκίμπσον βέβαια, στα 58 του πλέον, δεν θα μπορούσε να επαναλάβει τον ρόλο, παρότι αυτός ήταν ο πρώτος που είχε επιλεγεί όταν ο Μίλερ σκέφτηκε να επιστρέψει στον μύθο πριν από 12 περίπου χρόνια. Ωστόσο το σχέδιο πάγωσε μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2011 στη Νέα Υόρκη και από αναβολή σε αναβολή ο χρόνος πέρασε, με αποτέλεσμα ο Μίλερ να αναζητήσει ένα νέο, «φρέσκο πρόσωπο» για τον ρόλο του Μαξ. Ο κλήρος έπεσε στον βρετανό ηθοποιό Τόμας Χάρντι, ήδη γνωστό από την τελευταία περιπέτεια του Batman «Ο σκοτεινός ιππότης: Η επιστροφή» όπου υποδύθηκε τον «κακό» Μπέιν (θυμίζουμε ότι η ανεξάρτητη παραγωγή «Σε λάθος χρόνο» στην οποία ο Χάρντι πρωταγωνιστεί προβάλλεται αυτή την περίοδο στις αίθουσες).
Είναι ιδιαίτερα χαρμόσυνο το γεγονός πάντως ότι ο εν μέρει ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Μίλερ ανέλαβε να σκηνοθετήσει ο ίδιος την επιστροφή του Μax γιατί γνωρίζει όσο κανείς άλλος τον κόσμο του ήρωα. Αν και σπανίως μια συνέχεια ξεπερνά σε αξία την πρωτότυπη ταινία, πολλοί θεωρούν ότι ο παραγωγής 1981 «Mad Max 2: Εκδικητής πέρα από τον νόμο», που ακολούθησε το πρωτότυπο φιλμ του 1979, είναι η καλύτερη ταινία της τριλογίας.
Στο πλευρό του Τόμας Χάρντι βρίσκουμε τη Σαρλίζ Θερόν στον ρόλο της γυναίκας που συμπορεύεται με τον Μax. Από μόνο του ένα θετικό στοιχείο, γιατί η νοτιοαφρικανή ηθοποιός είναι γνωστή για τη σωστή επιλογή των ρόλων της ακόμη και όταν πρόκειται για ταινίες με προδιαγραφές blockbuster, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του «Mad Max».
Δεν πρέπει να ξεχνούμε άλλωστε ότι πέρα από το γεγονός ότι οι ταινίες Mad Max εντάσσονται στο είδος της περιπέτειας, έχουν επίσης έντονο πάνω τους το στοιχείο της οικολογίας.

«Ο δεύτερος «Mad Max» βασιζόταν πάνω στον πόλεμο για το πετρέλαιο»
δήλωσε προσφάτως στο φεστιβάλ Comic Con ο Μίλερ μιλώντας για την επιστροφή του στον «Mad Max». «Σήμερα πολλά κράτη πολεμούν για το νερό. Ενδεχομένως πολλά χρόνια από σήμερα αυτός ο πόλεμος να γίνει πολύ πιο έντονος. Στη χώρα μου, την Αυστραλία, δεν γίνεται βέβαια πόλεμος αλλά διαμάχες επί του θέματος σαφώς και υπάρχουν». Εύλογα ο Μίλερ δεν ήθελε να αποκαλύψει περισσότερα πάνω στην πλοκή της ταινίας αλλά είπε ότι αυτό που σίγουρα πρέπει να περιμένουμε είναι μια ταινία με ελάχιστους διαλόγους. «Στην εποχή που διαδραματίζεται η ιστορία τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και το μόνο που έχει αξία είναι η άμεση δράση».

HeliosPlus